Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι γνωστό ότι πέθαναν παγκοσμίως από την εμφάνιση του Covid-19, στα τέλη Δεκεμβρίου, ξεπέρασε τις 150.000, σύμφωνα με δύο οργανισμούς που παρακολουθούν τα δεδομένα.
Τόσο το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins όσο και το πρακτορείο ειδήσεων  Reuters, τα οποία πραγματοποιούν ξεχωριστές μετρήσεις, δήλωσαν ότι ο αριθμός έχει ξεπεραστεί και φθάνει τις 150.948. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα δύο τρίτα αυτών έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.
Ο πρώτος θάνατος καταγράφηκε στην πόλη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα,  στις 9 Ιανουαρίου. Κατά τις επόμενες 83 ημέρες καταγράφηκαν οι πρώτοι 50.000 θάνατοι και μόλις οκτώ μέρες μετά ο αριθμός των θανάτων έφθασε τις 100.000. Χρειάστηκαν άλλες οκτώ ημέρες για να φθάσουν τις 150.000, σύμφωνα με το Reuters.
Σε πολλές χώρες, τα επίσημα δεδομένα περιλαμβάνουν μόνο θανάτους που αναφέρονται σε νοσοκομεία, όχι σε σπίτια ή γηροκομεία, επομένως τα αριθμητικά δεδομένα είναι πιθανό να είναι υποτιμημένα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγράψει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 – περισσότερα από 680.000. Ακολουθεί η Ισπανία με περίπου 188.000 κρούσματα και αμέσως μετά η Ιταλία, η Γαλλία και η Βρετανία.
Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins έχει μετρήσει περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως. Καθώς ωστόσο κάθε χώρα τηρεί διαφορετικό καθεστώς για τη διεξαγωγή των διαδγνωστικών τεστ, ενώ αρκετοί θάνατοι δεν έχουν συνδεθεί με τον νέο κορωνοϊό, ακόμη και αυτός ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι υποτιμημένος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian, Reuters