Σχεδόν 37 ώρες μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία η μάχη για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα συνεχίζεται και οι ελπίδες δεν έχουν χαθεί τελείως, αλλά σίγουρα έχουν αισθητά περιοριστεί. Τα μέλη των σωστικών συνεργείων θα συνεχίσουν να εργάζονται και τη νύχτα, όταν ο υδράργυρος στην επαρχία Ελαζίγ πέφτει έως και τους -10 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, στο κτίριο στο Σουρσουρού, έξι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι. «Έχουμε ακόμη το χρονικό περιθώριο να ελπίζουμε» τόνισε ο υπουργός.
«Εάν είχαμε καλοκαίρι, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντέξουν λίγο περισσότερο, αναμφίβολα. Όμως, είναι δύσκολο να γίνει αυτό εξαιτίας του ψύχους. Μακάρι να τους βοηθήσει ο Θεός» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Χασάν Ντουράν, ένας συνταξιούχος.«Το κτίριο ταρακουνιόταν σαν να ήταν κούνια. Έχω ζήσει πολλούς σεισμούς, ποτέ κάτι παρόμοιο» αφηγήθηκε.
Ο φόβος των κατοίκων παραμένει ζωντανός λόγω των μετασεισμών, περισσότεροι από 700 από την Παρασκευή το βράδυ.«Τα παιδιά μας φοβούνται, βρίσκονται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση» εξήγησε η Έσρα Κασάπογλου, που πέρασε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή καθισμένη γύρω από μια φωτιά, στον δρόμο.
Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία και αθλητικά κέντρα και περισσότερες από 5000 σκηνές έχουν στηθεί στην πόλη για να στεγάσουν τους σεισμοπαθείς.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, που επισκέφθηκε χθες την Ελαζίγ, διαβεβαίωσε σήμερα ότι «θα ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κανένας δεν θα μείνει άστεγος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες απο ΑΜΠΕ, Reuters