Κολυμβητές δέχθηκαν επίθεση από μέδουσες στη Μασσαλία σε ένα περιστατικό που τρομάζει, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είδος «πρωταγωνίστησε» σε αυτό.

Όπως αναφέρει το lindependant.fr και μεταδίδει η ΕΡΤ, το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 8:30 το πρωί, αρκετές εκατοντάδες ερασιτέχνες κολυμβητές βρέθηκαν στο Σατό Ντ’ Ιφ,  στη Μασσαλία, για τον κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θαλάσσης «Monte-Cristo», έναν αγώνα κολύμβησης μήκους 5 χλμ.

Ακούγονταν κραυγές από τους αθλητές

Μόνο που μετά από πέντε λεπτά, κραυγές άρχισαν να ηχούν μεταξύ των αγωνιζομένων. Ο λόγος; «Η παρουσία πολλών μεδουσών που επιτέθηκαν μαζικά στους κολυμβητές», εξηγεί ο Φρανσουά Ζακέλ του SNSM στο μικρόφωνο του BFM Marseille Provence.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν επρόκειτο για μωβ μέδουσες. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, οι διασώστες διέσωσαν περίπου σαράντα αγωνιζόμενους με το λεωφορείο τους για να τους μεταφέρουν στην παραλία Πράδο όπου είχε προγραμματιστεί η άφιξη.

Εκεί, άλλα 40 άτομα που συμμετείχαν σε δεύτερο αγώνα ήρθαν για να παραπονεθούν για τσιμπήματα. Όλοι τους περιποιήθηκαν τις πληγές τους με… αφρό ξυρίσματος.

(in.gr)