Οι ΗΠΑ κατέγραψαν νέα θλιβερά ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού και νοσηλειών. Εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στο εμβόλιο που ήδη εγκρίθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ και σύμφωνα με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «ο πρώτος εμβολιασμός θα γίνει σε λιγότερες από 24 ώρες».
Νέα θλιβερά ρεκόρ
Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Παρασκευή νέο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τα οποία έφθασαν σχεδόν τα 235.000 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Ταυτόχρονα, η χώρα, αντιμέτωπη με τρομακτική έξαρση της πανδημίας του νέου κοροναϊού εδώ και αρκετές εβδομάδες, θρήνησε άλλους σχεδόν 2.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πάντα κατά τα στοιχεία αυτής της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που συμβουλεύθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 ώρα Ελλάδας).
Τις οκτώ τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνονται ημερησίως πάνω από 200.000 κρούσματα του νέου κοροναϊού, με εξαίρεση το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τα Σαββατοκύριακα γενικά οι αριθμοί που καταγράφονται τείνουν να είναι χαμηλότεροι.
Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 που καταγράφονται σε ημερήσια βάση ξεπερνά τους 2.400 από την 1η Δεκεμβρίου, και σε αυτήν την περίπτωση με εξαίρεση το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Πάνω από 108.000 άνθρωποι με τη νόσο που προκαλεί ο ιός νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, νέο ρεκόρ, κατά τα στοιχεία του COVID Tracking Project.
«Θα την σταματήσουμε»
Οι Αμερικανοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη διανομή του εμβολίου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να διαβεβαιώνει το βράδυ της Παρασκευής (μεταμεσονύχτιες ώρες Σαββάτου για την Ελλάδα) ότι ο πρώτος εμβολιασμός κατά του νέου κοροναϊού στη χώρα του θα γίνει σε «λιγότερες από 24 ώρες», μετά τη χορήγηση λίγο νωρίτερα από τον ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA) της άδειας για την κατεπείγουσα χρήση ενός πρώτου τέτοιου σκευάσματος, αυτού των Pfizer/BioNTech.
«Αρχίσαμε ήδη τη διανομή του εμβολίου σε όλες τις πολιτείες» της χώρας, τόνισε ο Τραμπ, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Ο πρώτος εμβολιασμός θα γίνει σε λιγότερες από 24 ώρες», πρόσθεσε.
«Η πανδημία μπορεί να άρχισε στην Κίνα, αλλά εμείς θα τη σταματήσουμε εδώ στις ΗΠΑ», είπε ακόμη ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος περηφανεύτηκε ότι η χώρα του κατάφερε «ιατρικό θαύμα», αναπτύσσοντας «ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο σε λιγότερους από εννέα μήνες»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)