Στην κατάργηση έως και 7.000 θέσεων εργασίας θα προβεί η Volkwagen, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να πετύχει εξοικονόμηση κόστους ύψους 5,9 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2023 και να τονώσει την κερδοφορία της.
Η απόφαση για το βαθύ μαχαίρι στις θέσεις εργασίας ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά την παρουσίαση του σχεδίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για στροφή στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και στον απόηχο κατώτερων των προσδοκιών οικονομικών επιδόσεων.
Το περιθώριο λειτουργικού κέρδους για το brand της VW έχει υποχωρήσει στο 3,8%, την ώρα που εκείνο για την ανταγωνίστρια Peugeot είναι στο 8,4%. Στόχος είναι η αύξησή του στο 6% έως το 2022.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volkswagen έχει αποκλείσει υποχρεωτικές απολύσεις έως και το 2025. Ωστόσο θα επιδιώξει να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 5.000 έως 7.000 θέσεις μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, ειδικά σε διοικητικά πόστα.
Από την άλλη σχεδιάζει να δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις στα τμήματα λογισμικού και ηλεκτρονικής τεχνικής ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε. Η Volkswagen θέλει να αναδειχθεί στην μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2025.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg