Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε αμέλεια στον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα ξεκίνησαν οι αρχές της Αργεντινής, με την εισαγγελία να ζητά ενημέρωση για το αν ο «Ντιεγκίτο» είχε λάβει την αναγκαία φροντίδα.
Μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος ανέφερε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως «υπάρχουν ήδη παρατυπίες». Επίσης, λίγες ώρες ώρες μετά το θάνατο του Μαραντόνα,  ο δικηγόρος και φίλος του, Ματίας Μόρλα, κατήγγειλε το γεγονός ότι «το ασθενοφόρο χρειάστηκε περισσότερη από μισή ώρα για να φτάσει στο σπίτι», όπου βρισκόταν ο «Πίμπε Ντ' Όρο», και προειδοποίησε πως θα φτάσει «ως το τέλος προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν».
Προς το παρόν επίσημη καταγγελία από την οικογένεια του Μαραντόνα δεν υπάρχει, ούτε από το νομικό του εκπρόσωπο, σύμφωνα με δικαστική πηγή στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
«Η έρευνα ξεκίνησε επειδή αφορά ένα νεκρό άτομο στο σπίτι και κανείς δεν έχει υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν υποψίες για παρατυπίες» είπε η ίδια πηγή, η οποία προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Η εισαγγελία αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ έχει ζητήσει τον ιατρικό φάκελο, καθώς και τις καταγραφές από τις κάμερες στην περιοχή όπου ο Μαραντόνα ζούσε το τελευταίο διάστημα.

naftemporiki.gr