Αναχώρησε χθες από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν για θεραπεία κατά του κορωνοϊού ο Αμερικανός  πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και  παρά το γεγονός πως  οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο.
Έχοντας συμπληρώσει τρεις μέρες θεραπείας, ο Τραμπ επέστρεψε στο hot-spot του Λευκού Οίκου, δεδομένου ότι το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας έχει αποτελέσει εστία μετάδοσης του κορωνοϊού. Η γραμματέας τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι και τουλάχιστον άλλα δύο στελέχη του Γραφείου Τύπου βρέθηκαν χθες θετικοί στον κορωνοϊό. Άλλα άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στο κτίριο της αμερικανικής προεδρίας είναι ο διευθυντής της εκστρατείας του Τραμπ  Μπίλλ Στέπεν, ο βοηθός Χόοπυ Χικς, ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ Κρις Κρίστι, η πρώην σύμβουλος  Κελυάν Κόνγουεϊ και ο προσωπικός βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ, Νικ Λούνα.
Κατά την μεταφορά μάλιστα του Αμερικανού προέδρου από το νοσοκομείο προς το προεδρικό ελικόπτερο που θα τον μετέφερε, ένας από τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο τον ρώτησε πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο.  «Ευχαριστώ πάρα πολύ», αποκρίθηκε ο Τραμπ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου φορώντας μάσκα και βάδισε ως τη λιμουζίνα «Marine One»  που τον μετέφερε στο προεδρικό ελικόπτερο για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στον Λευκό Οίκο, όπου θα τεθεί σε απομόνωση στην οικία του.
«Ο Λευκός Οίκος λαμβάνει κάθε απαραίτητη προφύλαξη για να προστατεύσει όχι μόνο τον ίδιο και την πρώτη οικογένεια, αλλά κάθε μέλος του προσωπικού που εργάζεται στο συγκρότημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζαντ Ντιρί, προσθέτοντας ότι όποιος πλησιάσει τον Τραμπ θα φοράει τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό.
Οι μόνες δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ εξερχόμενος του νοσοκομείου ήταν «ευχαριστώ πολύ» και «είμαι καλά». Φτάνοντας, ωστόσο, στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός δεν φάνηκε να ξαναβάζει τη μάσκα ενώ συνέχισε να υποβαθμίζει την πανδημία και τους υγειονομικούς κινδύνους που εγκυμονεί παροτρύνοντας τους Αμερικανούς πολίτες σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία καθώς υπάρχουν πολλές θεραπείες και το εμβόλιο είναι κοντά.
«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (...). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», ανέφερε στο βίντεο ο μεγιστάνας.
Λίγο πριν από την αναχώρησή του, ο Τραμπ ανακοίνωσε  ότι σχεδίαζε να επιστρέψει άμεσα στην προεκλογική του  εκστρατεία, καθώς  έχει απομείνει λιγότερο από ένας μήνας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές  με τις οποίες διεκδικεί μια δεύτερη θητεία. «Θα επιστρέψω σύντομα στην προεκλογική εκστρατεία  !!! Τα Fake News δείχνουν μόνο τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις », έγραψε ο Τραμπ ενοχολημένος από τις δημοσκοπήσεις που τον θέλουν πίσω από τον πολιτικό του αντίπαλο  Τζο Μπάιντεν.

naftemporiki.gr