Σε μονάδα εντατικής θεραπείας εξακολουθεί να νοσηλεύται ο Μπόρις Τζόνσον, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό. Ο Μπόρις Τζόνσον διακομίστηκε στο νοσοκομείο St Thomas’ αργά το βράδυ της Κυριακής, καθώς παρουσίαζε πυρετό και βήχα για περισσότερο από 10 μέρες.
Ο 55χρονος Βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζεται με οξυγόνο, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και η διάθεσή του καλή, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος έχει αναλάβει τα καθήκοντά του. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία ούτε αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.
«Είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσει, διότι εάν ξέρω ένα πράγμα σίγουρα γι’ αυτόν τον πρωθυπουργό είναι ότι είναι μαχητής και θα επιστρέψει στο τιμόνι για να μας οδηγήσει σε αυτήν την κρίση σύντομα», δήλωσε ο Ράαμπ χθες.
Η προσωπική μάχη του Τζόνσον με τον Covid-19 έχει κλονίσει την κυβέρνηση, καθώς η Βρετανία διανύει την τρίτη εβδομάδα lockdown και εισέρχεται στην πιο φονική φάση της πανδημίας, όπως τη χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες. Μέχρι στιγμής, 6.159 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters