Παρά τις πληροφορίες που θέλαν την Ελλάδα να μην είναι μέσα στην λίστα με τις χώρες των οποίων οι ταξιδιώτες δεν θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, τελικά η Ελλάδα περιέχεται σε αυτή.
Σύμφωνα με την επίσημη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, από τις 10 Ιουλίου, οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Βρετανία από την Ελλάδα, δεν θα υποχρεούνται σε 14 μέρες καραντίνας.
Μάλιστα, η απόφαση αυτή έρχεται σε σύγκρουση και με όσα δήλωσε σήμερα  στο BBC ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Γραντ Σαρπς, ο οποίος έθεσε θέμα αμοιβαιότητας σχετικά με τον ταξιδιωτικό περιορισμό που έχει θέσει για τη Βρετανία μέχρι τις 15 Ιουλίου η Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρπς εξήγησε πως «η Ελλάδα δεν θα είναι στη λίστα επειδή η χώρα δεν έλαβε αντίστοιχη απόφαση για τους δικούς της περιορισμούς προς τους Βρετανούς ταξιδιώτες, μέχρι τα μέσα Ιουλίου». «Η αμοιβαιότητα δεν μπορεί να έρθει πριν από τις 15 Ιουλίου για την Ελλάδα και αυτό είναι θέμα για την ίδια την Ελλάδα» τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι Βρετανία έχει καταρτίσει μία λίστα με χώρες οι οποίες κατατάσσονται στην «πράσινη», την «κίτρινη» και την «κόκκινη» κατηγορία. Οι δύο πρώτες κατηγορίες είναι χαμηλού κινδύνου. Για τους κάτοικους των χωρών που βρίσκονται στις δυο πρώτες κατηγορίες δεν θα ισχύει καραντίνα από τις 10 Ιουλίου, ενώ οι ταξιδιώτες από την τελευταία θα χρειαστεί να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Telegraph