«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να είναι αποφασισμένος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου πάση θυσία», δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.
Ο Τζόνσον, ο οποίος έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων και είδε να απορρίπτεται η πρότασή του για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο, θα εμμείνει στις θέσεις του όσον αφορά το Brexit, ανέφερε ο Ράαμπ σε δηλώσεις που έκανε στο Sky News.
«Βεβαίως, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα παραβεί τον νόμο όσον αφορά το Brexit», σημείωσε ο  Ράαμπ.
Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη μιας συμφωνίας αποχώρησης και ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν θα ζητήσει μια παράταση στο Brexit στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο μήνα, αλλά θα πιέσει αντ'αυτού για να εξασφαλίσει μια συμφωνία που θα καταστήσει ομαλή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Πρωτίστως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην σύνοδο κορυφής στις 17 και 18 Οκτωβρίου και θα προσπαθήσει να επιτύχει μια συμφωνία. Οπωσδήποτε δεν θα ζητήσει μια παράταση σε αυτήν την συνάντηση», δήλωσε ο Τζαβίντ στο BBC.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για να επιβάλει στην κυβέρνηση να ζητήσει μια παράταση στις συνομιλίες για το Brexit αναφέρει μόνον την 19η Οκτωβρίου ως την ημερομηνία μέχρι την οποία δίνεται διορία για να υποστηρίξει το κοινοβούλιο μια συμφωνία για το Brexit, ή την αποχώρηση χωρίς συμφωνία από την ΕΕ και ότι αυτήν την ημερομηνία εξετάζει η κυβέρνηση.
«Η πολιτική μας είναι σαφής. Δεν έχει αλλάξει, θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.
«Θα υπακούσουμε σε όλους τους νόμους επειδή όλες οι κυβερνήσεις οφείλουν απολύτως να υπακούουν στους νόμους, αλλά θα πρέπει να περιμένετε για να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια», κατέληξε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Sky News, BBC