Πιο σοβαρή απ' ό,τι θεωρήθηκε αρχικά ήταν η τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος που θα μετέφερε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στην Αργεντινή για τη σύνοδο των G20.

Οπως έγινε γνωστό η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους έγινε εξαιτίας βλάβης στο ηλεκτρονικό σύστημα επικοινωνίας, το οποίο παρουσιάστηκε μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροσκάφος τύπου Airbus A340 στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών.

Πάντως, σύμφωνα με το Spiegel ακόμη και η προσγείωση ενείχε κάποιο ρίσκο για την Αγκελα Μέρκελ. Δεδομένου ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή, μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου, το αεροσκάφος μακρινών αποστάσεων έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα. Επειδή είχε καταναλώσει λίγη κηροζίνη από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία το σύστημα πέδησης υπερθερμάνθηκε και η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά.

Η Μέρκελ και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες παρέμειναν στο αεροπλάνο μετά την προσγείωσή του καθώς μηχανικοί πραγματοποιούσαν έλεγχο στα φρένα, με τα οχήματα της πυροσβεστικής να παραμένουν σε κοντινή απόσταση.

Σημειώνεται ότι το πλήρωμα χρειάστηκε να κάνει χρήση ενός δορυφορικού τηλεφώνου προκειμένου να γίνει η προσγείωση. Η υπουργός Αμυνας Ουρσουλα Βον Ντερ Λέγιεν ενημερώθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή για το περιστατικό και προσπθούσε επί ώρες να βρει ένα άλλο αεροσκάφος για τη μεταφορά της Μέρκελ αλλά και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Ολαφ Σολτς στο Μπουένος Αϊρες.

«Ηταν μια σοβαρή δυσλειτουργία. Ευτυχώς είχαμε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και τον πιο έμπειρο πιλότο», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ σε δημοσιογράφους ώρες μετά το συμβάν.

Τελικά, η Γερμανίδα Καγκελάριος πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο στη Βόννη ενώ σύμφωνα με πηγές της αποστολής ένα άλλο κυβερνητικό αεροσκάφος θα μεταφέρει τη Μέρκελ και τον Σολτς στη Μαδρίτη όπου θα επιβιβαστούν σε εμπορική πτήση για την ολοκλήρωση του ταξιδιού τους.

Ωστόσο, η άφιξή τους θα είναι καθυστερημένη με αποτέλεσμα η Μέρκελ να χάσει την έναρξη της G20 αλλά και να αλλάξει προγραμματισμένες συναντήσεις της.

Για δέκα χρόνια, το Airbus Α340-30 της Lufthansa μετέφερε επιβάτες, κατόπιν μετατράπηκε σε κυβερνητικό αεροσκάφος πριν από δύο χρόνια.

Όμως, το αεροσκάφος Longbus με τον κωδικό 16 + 01 «Konrad Adenauer» προκαλεί πάντα βλάβες. Στα μέσα Οκτωβρίου ο ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών Ολαφ Σολτς δεν μπορούσε να επιστρέψει από συνάντηση του ΔΝΤ στο Μπαλί, γιατί τρωκτικά είχαν φθείρει τα ηλεκτρικά καλώδια του αεροσκάφους. Τώρα ο κυβερνήτης του κυβερνητικού αεροσκάφους είκοσι λεπτά μετά την απογείωση έστειλε τον κωδικό 7600 -έναν από τους τέσσερις ειδικούς αναγνωριστικούς κωδικούς που μπορούν να μεταδοθούν μέσω αναμεταδότη, δηλαδή με ραδιοσήμα, από το πλήρωμα του πιλοτηρίου έως τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, ο κωδικός 7500 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση αεροπειρατείας χωρίς να το αναφέρει συγκεκριμένα στην ραδιοφωνική συχνότητα.

Ο κώδικας 7600 απο τοAirbus χρησιμοποιείται από τον πιλότο ως σήμα ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής επαφή με την αεροπορική εταιρεία.