Ενώπιον του Πενταμελούς Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας, παρουσιάζεται την Τρίτη 5 Μαρτίου, ο 42χρονος, σήμερα, μακελάρης από τον Βόλο, ο οποίος καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τη δολοφονία με 42 μαχαιριές της νονάς του Ευθυμίας Αβραμίδου- Αλεξούλη τον Νοέμβριο του 2021, αλλά και για τη δολοφονία της Νίκης Μηλίνη το 2009, η οποία παρέμενε ανεξιχνίαστη.

Ο δράστης, που σήμερα εκτίει την ποινή του, είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Τρικάλων, όπου διεξήχθη η πολύκροτη δίκη τον Οκτώβριο του 2022 και σε ένα περίπου μήνα αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά το πανελλήνιο.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία και οι δύο ανθρωποκτονίες τελέστηκαν με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η άτυχη Ευθυμία Αβραμίδου – Αλεξούλη ξεψύχησε μαρτυρικά στα χέρια του βαφτισιμιού της, όταν αρνήθηκε να του δώσει τα χρήματα που της ζητούσε.

Στο άκουσμα της άρνησης, ο δράστης άρπαξε ένα τεράστιο κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε 42 φορές στο σώμα της ανυπεράσπιστης νονάς του. Στη συνέχεια τύλιξε το πτώμα με σεντόνια και κουβέρτες, και το έκρυψε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα.

Μάλιστα, το «έπαιζε» ανήξερος και δεν δίστασε να επισκεφτεί το σπίτι της άτυχης γυναίκας και να έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά της, όταν δήλωσε την εξαφάνισή της, δήθεν για να δει τι συμβαίνει», επισήμανε επίσης.

Αναφορικά με την δολοφονία της άτυχης Νίκης Μηλίνη αναφέρθηκε ότι ο τρόπος που τελέστηκε το έγκλημα ήταν πανομοιότυπος. Ενα άλλο στοιχείο που έκανε το δικαστήριο να καταλήξει ότι και οι δύο δολοφονίες έγιναν από τον ίδιο δράστη ήταν το DNA.

Ο 42χρονος στην απολογία του εμφανίστηκε αμετανόητος. Αρνήθηκε μέχρι τέλους ότι σκότωσε τη Νίκη Μηλίνη, ενώ για τη νονά του ανέφερε ότι τη σκότωσε «εν βρασμώ ψυχής».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως και της προέδρου προσπάθησε να πείσει, όμως, δεν το κατάφερε, ότι όταν σκότωσε τη νονά του τελούσε υπό την επήρεια της κόκας. «Δεν το έκανα εγώ, αλλά ο άλλος Θανάσης», ανέφερε, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να του υπενθυμίζει ότι οι δύο πραγματογνωμοσύνες που έγιναν κατέδειξαν πως ήταν ήρεμος, χωρίς διαταραχές αντίληψης και με πλήρη διαύγεια συνείδησης.

taxydromos.gr