Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από το «μέτωπο» των αλεύρων, που επίσης επηρεάζουν μια μεγάλη γκάμα ειδών καθημερινής και βασικής διατροφής.

Η Συντεχνία Αρτοποιών της Λάρισας κρούει κώδωνα κινδύνου για νέα λουκέτα στον κλάδο λόγω ανατιμήσεων μετά την ακύρωση της συμφωνίας από τη Ρωσία για τη διακίνηση των ουκρανικών σιτηρών.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Συντεχνίας, Αλέξανδρος Γκούλιος, γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ότι ήδη οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν ενημερωθεί για ανατιμήσεις στα σιτηρά και κατ’ επέκταση στα άλευρα-κατά βάση στα σκληρά.

Οι αρτοποιοί διαμαρτύρονται τονίζοντας ότι «εν μέσω θέρους και αλωνίσματος αυτή η αύξηση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Είναι ένα τεχνικό ζήτημα που πρέπει να το κοιτάξει η Κυβέρνηση καταρχάς, διότι η αύξηση αυτή θα φτάσει πάλι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έχουμε, γύρω στα τέσσερα με πέντε ευρώ το τσουβάλι επάνω, δηλαδή εκεί που λέγαμε «Δόξα το Θεό» τώρα λέμε πάλι «Βόηθα Παναγιά μου».

Τώρα βλέπω να κλείνουν για το καλοκαίρι και να μην ξανανοίγουν και αν κοπεί και η ρήτρα αναπροσαρμογής στην ενέργεια και ακολουθήσει ντόμινο εξελίξεων καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στην αγορά από τον Σεπτέμβριο και μετά».

Στο πλαίσιο αυτό οι αρτοποιοί και προκειμένου να μην αυξηθεί η τιμή του ψωμιού καλούν την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του κλάδου να μηδενιστεί ή να μεταφερθεί στο χαμηλότερο ποσοστό ο ΦΠΑ στο ψωμί και σε όλα τα βασικά είδη διατροφής

Mε πληροφορίες από naftemporiki.gr