Εκεί που αναμενόταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι αγωνιστικά ανάμεσα σε ΝΠΣ Βόλος και Άρη στο Πανθεσσαλικό,  ξαφνικά επικράτησε αναστάτωση και υπήρξε διακοπή.
Η αρχή έγινε εκτός γηπέδου, όταν φίλοι του Άρη προσπαθούσαν να μπουν στις κερκίδες χωρίς να τους αφήνει η αστυνομία. Στην ένταση που δημιουργήθηκε υπήρξε χρήση χημικών από την αστυνομία, με τον διαιτητή Καραντώνη να διακόπτει στο 13′ την αναμέτρηση.
Οι φίλοι του Άρη που ήταν ήδη στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού κινήθηκαν μετά και τα όσα γινόντουσαν εκτός γηπέδου απειλητικά και υπήρξε ένταση στα επίσημα με τον Αχιλλέα Μπέο στο στόχαστρο χωρίς να δοθεί συνέχεια.
Η ένταση που υπήρξε εκτός γηπέδου και στα επίσημα, δυστυχώς συνεχίστηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε Μπαριέντος και παίκτη του Άρη, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην τηλεοπτική μετάδοση της Cosmote ΤV. Αυτή η ένταση ήταν και η «σπίθα» που έκανε τον Καραντώνη να φύγει προς τα αποδυτήρια, με τον Δεληζήση να φωνάζει στους οπαδούς της ομάδας του να ηρεμήσουν.
Για «έκρυθμη κατάσταση έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο» και «αστυνομία αδύναμη να αποκαταστήσει την τάξη» έκανε λόγο η ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, πριν τη σέντρα του αγώνα με τον Άρη, εκδίδοντας μάλιστα και νέα ανακοίνωση μετά τα επεισόδια.
Αναλυτικά η πρώτη ανακοίνωση: «Ως ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ καταγγέλλουμε την έκρυθμη και ανεξέλεγκτη κατάσταση που εδώ και ώρα έχει δημιουργηθεί έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο με την Αστυνομία αδύναμη να παρέμβει και να αποκαταστήσει την τάξη.
Είναι αδιανόητο οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη εφαρμογής των Νόμων να τηρούν τέτοια στάση και να επιτρέπουν να δημιουργούνται τέτοια φαινόμενα για τα οποία ουδεμία ευθύνη φέρουμε. Τονίζουμε ότι από το πρωί σήμερα τα εκδοτήρια του Σταδίου δεν λειτουργούν και από αυτά έχουν εκδοθεί 276 εισιτήρια.
Καλούμε, συνεπώς, τους αρμοδίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, που τους βαρύνουν αποκλειστικά, και να διασφαλίσουν τη απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, χωρίς ακρότητες και άλλες ανεπιθύμητες καταστάσεις.
Η ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ ήδη έχει εκπληρώσει στο σύνολό τους, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, τις δικές της υποχρεώσεις και νίπτει τας χείρας της για όσα διαδραματίζονται τώρα εκτός γηπέδου».
Νέα ανακοίνωση ήρθε στη συνέχεια από την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος: «Δυστυχώς για τα όσα είχαμε προειδοποιήσει επιβεβαιωθήκαμε. Ομάδες οπαδών από τη Θεσσαλονίκη εκμεταλλευόμενη την ανοχή και την αδράνεια της Αστυνομίας έσπασε τις πόρτες του Σταδίου και εισέβαλαν σε αυτό. Ακολούθησαν σκηνές αίσχους! Η αντίδραση ήρθε κατόπιν εορτής με τη ρίψη χημικών αδιακρίτως ακόμα κα σε παιδιά, ενώ οι Αρειανοί σπάνε, δέρνουν και απειλούν με την προκλητική αδράνεια της Αστυνομίας. Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας οφείλει να υποβάλλει αμέσως την παραίτησή του»!

magnesianews.gr