Χωρίς θεατές στις εξέδρες θα διεξαχθούν τουλάχιστον οι πρώτες δύο αγωνιστικές στα πλέι οφ της φετινής Σούπερ Λίγκας, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Η απόφαση ελήφθη μετά την εξαγγελία μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, στην προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης του κοροναϊού.
Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη αγωνιστική έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι αγώνες Άρης-ΟΦΗ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τη δεύτερη Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, ΟΦΗ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Άρης.
Η ανακοίνωση:
«Γνωστοποιείται ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 726) και ετέθη σε ισχύ η υπ΄αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 15954 Κοινή Υπουργική Απόφαση περί επιβολής μέτρων σε σχέση με τον κορωνοϊό COVID-19.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής επιβάλλεται "προσωρινή απαγόρευση παρουσίας κοινού στις αθλητικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο σύνολο της Επικράτειας, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, από 9.3.2020 έως και 22.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19".
Ως εκ τούτου και εφόσον η ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν ανακληθεί ή τροποποιηθεί, οι αγώνες της 1ης και 2ης αγωνιστικής των play-off του Πρωταθλήματος Super League που έχουν ορισθεί για διεξαγωγή για τις 14,15, 21 και 22 Μαρτίου, θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.
Το ίδιο ισχύει αναφορικά και με αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Super League (K19, K17 και Κ15) που έχουν προγραμματισθεί για διεξαγωγή μέχρι και την 22/3/2020»