Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από δύο συνεχείς εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα και τα «σπασμένα» για τις αποτυχίες τους πλήρωσε ο -πρωτοπόρος στην κατάταξη, έως πριν την έναρξη του αγώνα- Βόλος, τον οποίο οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 5-1 στο «Απ. Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο των τελευταίων ετών, αφού μόλις στο 5ο λεπτό το σκορ ήταν 2-0 και έως τη συμπλήρωση των 45΄ είχε φτάσει στο 4-0, απέναντι στους σαστισμένους φιλοξενούμενους!

Στο 3΄ από γύρισμα του Ρομέρο, ο Κλέιμαν καθυστέρησε να απομακρύνει, ο Καρλίτος έκλεψε την μπάλα κι από κοντά έκανε το 1-0, ενώ με τη... σέντρα οι «πράσινοι» έκλεψαν την μπάλα, ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε χαμηλά, ο Ρομέρο δεν έδιωξε καλά και ο Ιωαννίδης διπλασίασε!

Στο 15΄ ο Φεράρι βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Διούδη σε εντυπωσιακή επέμβαση (κόρνερ), ενώ στο 24΄ σουτ του Καρλίτος απέκρουσε ο Κλέιμαν και στη συνέχεια της φάσης ο Βιτάλ πλάσαρε ελάχιστα άουτ.

Στο 32΄ ο Ιωαννίδης νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κλέιμαν, αλλά στο επόμενο λεπτό (33΄) από νέα υπέροχη πάσα του Καρλίτος με εξωτερικό φάλτσο, ο Χατζηγιοβάνης με εν κινήσει πλασέ έγραψε το 3-0, για να «γράψει» το 4-0 ο Βιτάλ στο 45΄+1 από τα 11 βήματα, μετά το πέναλτι που είχε κερσίσει στο 44΄ ο Καρλίτος από τον Φεράρι.

Στο 58΄ ο Γκιουλέν με κεφαλιά από φάουλ του Μπαριέντος μείωσε 1-4 και στο 69΄ ο Παναθηναϊκός έφτασε σε πέμπτο γκολ: από φάουλ του Βιτάλ ο Βέλεθ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Καρλίτος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 5-1, που συνιστά τη τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του «τριφυλλιού» μετά από τρία χρόνια.

naftemporiki.gr