Μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις στην ιστορία του ελληνικού ανδρικού πόλο πέτυχε η εθνική μας ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Νίκησε την Ουγγαρία των πολλών μεταλλίων με 10-9 και έκανε με τον καλύτερο τρόπο «πρεμιέρα» στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.
«Επειδή γνωρίζω την ελληνική ομάδα περιμένω κάτι καλό», δήλωσε χθες ο έμπειρος Κυριάκος Γιαννόπουλος στο kathimerini.gr. Και ο παλαιός αθλητής, προπονητής και νυν πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παρόλο που βρέθηκε να χάνει με 5-2, κατάφερε να νικήσει την υπερδύναμη της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης. Η εμφάνιση των διεθνών μας αφήνει πολλές ελπίδες για τη συνέχεια του ολυμπιακού τουρνουά. Το γκολ της νίκης ήρθε από τον Άγγελο Βλαχόπουλο στα 3.40 πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.  
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 3-2, 1-1.
ΕΛΛΑΣ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 2.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ 2, Μάνχρεζ 1, Ζαλάνκι, Βάμος, Χονζνιάσκι, Πάστζορ, Γιάνσικ, Έρντελι 3, Βάργκα 3, Μεζέι, Χαράι.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ