Η ΑΕΛ πήρε επίσημη θέση σχετικά με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου, θέτοντας ως αδιαπραγμάτευτη βάση συζήτησης τις 16 ομάδες και προτείνοντας πέντε απαράβατα κριτήρια για τη συμμετοχή των ομάδων σε επαγγελματική κατηγορία
Τις απόψεις της σχετικά με την πολυδιαφημισμένη αναδιάρθρωση εξέφρασε μέσω επίσημης ανακοίνωσης η θεσσαλική ΠΑΕ, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για όσα θα παρουσιάσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο αντιπρόεδρος Σωτήρης Μάρκου.
Συγκεκριμένα η ΑΕΛ προτείνει την αδιαπραγμάτευτη διοργάνωση της Super League στο μέλλον με 16 ομάδες και όχι 14, ενώ θέτει και πέντε κριτήρια για τη συμμετοχή ενός συλλόγου στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ επιθυμεί την διοργάνωση του επομένου αλλά και όλων των μεθεπομένων πρωταθλημάτων της Super League με 16 ομάδες.
Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την αναβολή για ένα χρόνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Super League και την μείωση των ομάδων από 16 σε 14 για την σεζόν 2020-2021.
Αυτή είναι η πάγια θέση μας και δεν την διαπραγματευόμαστε.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ προτείνει για την αναδιάρθρωση όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων την εισαγωγή κριτηρίων – προϋποθέσεων για να γίνει για πρώτη φορά και να παραμείνει μία ομάδα επαγγελματική.
Τα κριτήρια – προϋποθέσεις είναι τα κατωτέρω:
1. Γήπεδο-Στάδιο για την διεξαγωγή αγώνων Super League ή Football League.
2. Ύπαρξη προπονητηρίου.
3. Ιδιοκτήτης ή ιδιοκτήτρια εταιρεία με ονοματεπώνυμο, εμφανές επάγγελμα ή επιχείρηση και επαρκή οικονομικά διαθέσιμα και εμφανή προέλευση των χρημάτων.
4. Μέσος όρος προσερχόμενων θεατών τουλάχιστον 2000 μη υπολογιζόμενων των εισιτηρίων με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ).
5. Ιστορικότητα των ομάδων και πόλη – νομός την οποία έχουν την έδρα τους.
Αυτή την θέση θα υποστηρίξει και αύριο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ το εκλεγμένο μέλος αυτής κ. Σωτήριος Μάρκου Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ».

protothema.gr