Με γκολ του Νικολάς Ορόζ, που μάλιστα έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Βόλου, η ομάδα της Μαγνησίας πήρε ισοπαλία 1-1 στη Νεάπολη από τον Ιωνικό, στην ακροτελεύτια αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής.

Να σημειωθεί ότι ο Βόλος παρατάχθηκε με τον συνεργάτη του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, Κώστα Μπράτσο, στον πάγκο, αφού ο Ισπανός προπονητής τελεί με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 15 ημέρες.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε πολύ δυνατά και στο πρώτο 20λεπτο περιόρισε τους φιλοξενούμενους. Στο 10΄ ο Βαλεριάνος έπιασε ένα καλό σουτ έξω απ’ την περιοχή κι έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι και στο 19΄ ο Καμπράλ προσποιήθηκε έξω από την περιοχή και στη συνέχεια έδωσε στον Άοσμαν, που σούταρε μόλις άουτ.

Ο Βόλος απάντησε με τον Ρομέρο στο 28΄ (εκπληκτικό μακρινό σουτ που έβγαλε στη γωνία του ο Χουτεσιώτης), ενώ στο 32΄ από ντρίμπλα και γέμισμα του Νίνη ο Φαν Φέερτ βρέθηκε απέναντι στο τέρμα και πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ του Ιωνικού έδιωξε και πάλι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κότνικ έκανε δύο ωραίες αποκρούσεις σε προσπάθειες του Βαφέα, πρώτα σε σουτ κι ακολούθως σε κεφαλιά του στόπερ του Ιωνικού.

Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 51΄ με τον Βαφέα, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Άοσμαν πρόλαβε τον Γκρίλο και με προβολή έκανε το 1-0.

Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 69΄ είχε μία καλή στιγμή στο σουτ του Ρεγκατέν, ενώ στο 75΄ σουτ του Βοϊτκόφσκι βρήκε σε ετοιμότητα τον Χουτεσιώτη, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και τελικά ισοφάρισαν στο 86΄ με το καταπληκτικό φάουλ του Ορόζ από τα 30 μέτρα, που βρήκε και λίγο στο κεφάλι του Ρομαό για το τελικό 1-1.

naftemporiki.gr