Στο «Φρεντς Αρένα»στη Σόλνα εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της Εθνικής μας ομάδας για πιθανή παρουσία στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η Ελλάδα γνώρισε την ήττα με 2-0 από τη Σουηδία, ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος των προκριματικών, ένα αποτέλεσμα πάντως που αδικεί την προσπάθεια που κατέβαλαν, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, οι διεθνείς μας.
Η Ελλάδα ήταν αυτή που κατάφερε να μπει πιο δυνατά στο παιχνίδι, αιφνιδίασε τους Σουηδούς και άγγιξε δύο φορές το γκολ στο πρώτο 45λεπτο, με την μπάλα όμως να μην της κάνει το χατίρι. Στο 21ο λεπτό, έπειτα από πολύ καλή μπαλιά του Μπακασέτα, ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, όμως το σουτ του σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ολσεν. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην Εθνική και στο 39ο λεπτό, όταν αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Παυλίδη να σημαδέψει με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Σουηδού γκολκίπερ, έπειτα από τη σέντρα του Μασούρα. 
Ο,τι δεν κατάφερε η Εθνική μας ομάδα στο διάστημα της απόλυτης κυριαρχίας της, το πέτυχε η Σουηδία μόλις στην πρώτη της καλή προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 59ο λεπτό ο Μαυροπάνος ανέτρεψε τον Ισάκ και ο Φόρσμπεργκ από το σημείο του πέναλτι νίκησε τον Βλαχοδήμο κάνοντας το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα νέο λάθος της άμυνας, ύστερα από το βολέ του Ολσεν, έδωσε την ευκαιρία στον Ισάκ να πετύχει εύκολα το 2-0 και να χαρίσει τη νίκη στη Σουηδία.
Πλέον η Εθνική έχει ελάχιστες ελπίδες ακόμα για τη 2η θέση, καθώς για να πάει στα μπαράζ πρέπει να κερδίσει Ισπανία και Κόσοβο και την τελευταία αγωνιστική η Σουηδία να μη χάσει από τους «φούριας ρόχας»
ΣΟΥΗΔΙΑ: Ολσεν, Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Ολσον, Φόρσμπεργκ (89΄ Ολσον), Εκνταλ (81΄ Σβάνμπεργκ), Κλάεσον (81΄ Καγιούστε), Κουάεσον (89΄ Γκιόκερες), Ισακ.
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (85΄ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71΄ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71΄ Τζόλης), Παυλίδης (75΄ Δουβίκας).
•Η Εθνική ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Χατζηδιάκου με 2η κίτρινη στο 86ο λεπτό.
•Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γεωργία επικράτησε εκτός του Κοσόβου με 2-1. Η βαθμολογία: Σουηδία (6 ματς) 15, Ισπανία (6) 13, Ελλάδα (6) 9, Γεωργία (7) 4, Κόσοβο (7) 4.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ