Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα ανοίγει σήμερα με τρεις αναμετρήσεις, σε Περιστέρι (Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, 19:00), Ηράκλειο (ΟΦΗ-Παναιτωλικός, 19:15) και Φάληρο (Ολυμπιακός-Βόλος, 21:30).
Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα επτά τελευταία επίσημα παιχνίδια με την ομάδα του Περιστερίου, έχοντας έξι νίκες και την περσινή ισοπαλία στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος έχει να νικήσει από το Νοέμβριο του 2016 στην Τούμπα, μοναδική του νίκη στα 10 τελευταία επίσημα.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τις νίκες στην Τούμπα με Παναιτωλικό και Πανιώνιο, 2-1 και τις δύο, είναι ήδη 37 αγώνες αήττητος, σκοράροντας σε όλους. Αλλά και εκτός έδρας έχει φτάσει 17 παιχνίδια χωρίς ήττα, ενώ έχει σκοράρει και στα 25 τελευταία! Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες, εντός έδρας με ΑΕΛ και εκτός με τη Λαμία.
Δύο από τις τέσσερις ομάδες που ξεκίνησαν με το απόλυτο, βρίσκονται αντιμέτωπες. Βέβαια το ιδιαίτερο είναι ότι η μια είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους, ο Ολυμπιακός, και η άλλη ο νεοφώτιστος Βόλος. Έτσι αν για τον Ολυμπιακό οι δύο νίκες είναι ρουτίνα, για μια νέα ομάδα τέτοιο ξεκίνημα εντυπωσιάζει.
Ο Ολυμπιακός νίκησε Αστέρα Τρίπολης μέσα και ΑΕΛ έξω, με το ίδιο σκορ 1-0. Ψάχνει να βρει ρυθμό, που ήδη έδειξε στην Ευρώπη, αφού σε τρία παιχνίδια στην έδρα του έχει βάλει δέκα γκολ. Ο Βόλος νίκησε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο 2-1 και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό με 1-0.
Ο Βόλος επισκέπτεται για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι άλλες ομάδες από το λιμάνι της Μαγνησίας έχουν κακή παράδοση. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει εννέα ήττες σε εννέα επισκέψεις και η Νίκη Βόλου έξι ήττες σε έξι! Συνολικά ο Ολυμπιακός με ομάδες του Βόλου έχει στην έδρα του 15 νίκες σε ισάριθμους αγώνες!
Όταν παίζουν ο ΟΦΗ με τον Παναιτωλικό, «μιλάει» πάντα η έδρα! Οι συναντήσεις των δύο ομάδων έχουν μια ξεχωριστή παράδοση, που δεν υπάρχει σε άλλο ζευγάρι της κατηγορίας. Και τα δέκα παιχνίδια στην ιστορία τους στην Α' Εθνική και την Super League τα έχει κερδίσει ο εκάστοτε γηπεδούχος! Πέντε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο και πέντε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο!
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με δύο αγώνες εκτός έδρας, αλλά μάζεψε τέσσερις βαθμούς με ισοπαλία με τον Άρη και νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες, για πρώτη φορά στην Ιστορία του στην κατηγορία.

naftemporiki.gr