Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στη διάρκεια της όγδοης ημέρας του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Όρεγκον.

Η 38χρονη πρωταθλήτρια από την Καρδίτσα τερμάτισε στην τέταρτη θέση στον τελικό των 35χλμ. βάδην με 2.41.58 πετυχαίνοντας τη σημαντικότερη διάκριση στην καριέρα της, ένα χρόνο από την όγδοη θέση στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο στα 20χλμ. Βάδην.

Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου επέλεξε από τα πρώτα χιλιόμετρα να μείνει στα πρώτα γκρουπ. Μάλιστα πέρασε στην τέταρτη θέση το 7ο χιλιόμετρο, το 10ο χιλιόμετρο βρέθηκε στην 5η και το 20ο στην έβδομη θέση με 1.34.24.

Η Ντρισμπιώτη είναι ιδιαίτερα δυνατή στα τελευταία χιλιόμετρα κι έτσι κατάφερε να περάσει τα 30χλμ. στην έκτη και να προσπεράσει στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα δύο ακόμη αθλήτριες. Η 38χρονη  ταξίδεψε στο Όρεγκον με 2.47.48 από τις 23/1/22, που ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ στο αγώνισμα μέχρι σήμερα που το βελτίωσε με μια συγκλονιστική επίδοση.

Η Ντρισμπιώτη πέρασε 4η τη γραμμή τερματισμού, 81 δευτερόλεπτα πίσω από την 3η του αγώνα, την Κινέζα Σιτζέ Κιενγιάνγκ (2:40.37).

Η 38χρονη αθλήτρια κατάφερε τα τελευταία χρόνια να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό της επίπεδο και στο τέταρτο παγκόσμιο της καριέρας της να πετύχει τη μεγαλύτερη δική της διάκριση, αλλά και τη σημαντικότερη της χώρας μας στη διοργάνωση.

Μέχρι σήμερα την καλύτερη εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στα 20χλμ. βάδην, είχε η Αθήνα Παπαγιάννη, που ήταν έκτη το 2005 στο Ελσίνκι, ενώ στο Παρίσι το 2003 η Αθανασία Τσουμελέκα ήταν στην έβδομη θέση.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τη χαρά μου. Ήταν πολύ ωραία κούρσα. Στο τελευταίο πεντάρι ανέβασα ρυθμό για να βρω τις θέσεις που ήθελα. Ήξερα ότι μπορούσα να κάνω τέτοια κούρσα, αλλά όχι τόσο γρήγορη. Ήταν η πιο γρήγορη κούρσα της καριέρας μου, μία από τις αγαπημένες κούρσες μου», είπε η Αντιγόνη.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για την συγκλονιστική της παρουσία και την τέταρτη θέση στα 35χλμ. βάδην με ένα σπουδαίο ρεκόρ. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της, αλλά και σε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν στον αγώνα», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα με αφορμή την παρουσία της αθλήτριάς μας.

protothema.gr