Ετοιμος να κάνει… τσεκ ιν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν απόψε (22.00) την Ομόνοια στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, έχοντας ως «μαξιλάρι» το 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Καραϊσκάκη». Ενα αποτέλεσμα που τους φέρνει ναι μεν πολύ κοντά στον στόχο τους, αλλά δεν τους τον έχει εξασφαλίσει.
Είναι δεδομένο ότι την τύχη του απόψε την ορίζει ο Ολυμπιακός, καθώς από τη δική του απόδοση εξαρτάται το πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι η βραδιά, σε ένα γήπεδο πάντως που δεν του ταιριάζει και συνήθως έχει φύγει ηττημένος από αυτό. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το 3-0 από τη Μακάμπι Χάιφα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το 2002 και το 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ για το Γιουρόπα Λιγκ το 2016.
Σκοπός στη ροή του αγώνα είναι για τον Ολυμπιακό να βρει πρώτος δίχτυα, αλλά και να μην υποτιμήσει την αντίπαλό του, όπως τόνισε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς.
«Μην τους υποτιμήσουμε»
«Το 2-0 είναι μόνο το μισό μέρος της δουλειάς. Δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε την Ομόνοια. Θα είναι μεγάλο λάθος. Δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός των νταμπλούχων και πρόσθεσε: «Μέσα σε ένα ματς μπορεί να συμβούν πολλά. Πρέπει να παίξουμε με τη δική μας ταυτότητα και τον δικό μας χαρακτήρα. Να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο».
Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος χθες είχε τα γενέθλιά του, καθώς έγινε 36 ετών. «Το κλειδί του αγώνα είμαστε εμείς. Πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, παρότι έχουμε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι με 2-0. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος μέσος.
Οσον αφορά την ενδεκάδα, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα αλλάξει το 4-3-3 με το οποίο παρατάσσει συνήθως τον Ολυμπιακό. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σα και τετράδα στην άμυνα οι Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά. Στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Μασούρας και ο Βαλμπουενά, ενώ στη θέση τού σέντερ φορ παραμένει ο Ελ Αραμπί.
Στα μεταγραφικά, τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Τιάγκο Σίλβα από τη Νότιγχαμ στον Ολυμπιακό, με τον Καφού να κάνει την αντίθετη διαδρομή, από τον Πειραιά στην Αγγλία. Ο 27χρονος Πορτογάλος αγωνίζεται κυρίως ως 8άρι και την περυσινή σεζόν είχε παίξει σε 47 ματς. Παράλληλα ανοιχτό παραμένει πάντα το θέμα της παραχώρησης του Σεμέδο στην Μπενφίκα, με τους Πορτογάλους να αναφέρουν ότι ο τεχνικός των «αετών» Ζόρζε Ζεσούς πιέζει τη διοίκηση, να καταθέσει την πρόταση των 10 εκατ. ευρώ, ενώ μιλάει απευθείας με τον 26χρονο στόπερ των «ερυθρόλευκων» για να τον πείσει να μετακομίσει στη Λισσαβώνα.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ