Εδώ είναι Καραϊσκάκη! Ο Ολυμπιακός με γκολ του Τικίνιο στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 1-0 των Τούρκων για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και σφράγισε τη δεύτερη θέση του ομίλου του, που οδηγεί στα μπαράζ του Φεβρουαρίου με ομάδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, για μια θέση στους «16» της διοργάνωσης. Παράλληλα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ελπίζουν και για την πρώτη θέση του ομίλου, που στέλνει απευθείας στην επόμενη φάση, καθώς η Αντβέρπ απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη. Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί είναι στους 11 βαθμούς, ο Ολυμπιακός στους 9 και αν την τελευταία αγωνιστική κερδίσει στο Βέλγιο και παράλληλα η Φενέρ νικήσει την Αϊντραχτ, τότε πρώτοι περνούν οι πρωταθλητές Ελλάδας.
Ο Ολυμπιακός, παρότι δεν έπιασε την απόδοση που είχε στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν και πάλι καλύτερος από την αντίπαλό του και άγγιξε το γκολ μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Αγκιμπού δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στην κενή εστία έπειτα από το γύρισμα του Μασούρα, ενώ από την άλλη η Φενέρ είχε την καλύτερή της στιγμή στο 18ο λεπτό, όταν το σουτ του Καχβετσί σταμάτησε στο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Μαρτίνς ρίσκαρε με τις αλλαγές του κυνηγώντας τη νίκη και δικαιώθηκε, καθώς στο 90ό λεπτό, ο Ρέαμπτσουκ βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Τικίνιο, με τον Βραζιλιάνο να μην αστοχεί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (24΄ Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Καμαρά (46΄ Μπουχαλάκης), Μασούρας (67΄ Βαλμπουενά), Αγκιμπού, Ονιεκούρου (46΄ Λόπες), Ελ Αραμπί (80΄ Τικίνιο).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Εζερ, Οσάγι-Σάμουελ, Τίσεραντ, Κιμ, Νόβακ, Μερτ Χακάν, Σόσα (78΄ Καντίογλου), Ζάγιτς (65΄ Μέγιερ), Καχβετσί (65΄ Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι (78΄ Σάλαϊ).
Η βαθμολογία: Αϊντραχτ 11, Ολυμπιακός 9, Φενέρμπαχτσε 5, Αντβέρπ 2.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ