Είκοσι τρεις μέρες σκληρής προετοιμασίας πέρασαν με πέντε φιλικούς αγώνες και απολογισμό τέσσερις νίκες, μία ήττα, από τους οποίους εξήχθησαν αρκετά συμπεράσματα και το πρόσημο ήταν θετικό. Η εθνική ομάδα με το αυριανό παιχνίδι (21.00) στη Σερβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θέλει αφενός να κλείσει θέση για το Μουντομπάσκετ του 2023 στα γήπεδα της Απω Ανατολής και αφετέρου μαζί με αυτό της Κυριακής κόντρα στο Βέλγιο, να δείξει τον βαθμό ετοιμότητάς της για το Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε το επόμενο βήμα στα επίσημα παιχνίδια. Εχουμε δώσει αρκετά και καλά φιλικά και ανυπομονούμε πλέον για τους επίσημους αγώνες. Η Σερβία είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλή εξέδρα και πολύ θερμούς φιλάθλους στο πλευρό της, αλλά θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα πάμε εκεί με στόχο να νικήσουμε», τόνισε ο Κώστας Αντετοκούνμπο, την ώρα που ο αδελφός του Γιάννης έδειχνε τις προθέσεις του μέσω social media με τη λεζάντα «εστίασε σε κάθε βήμα» και αποφασιστικό βλέμμα. Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν θα βρίσκεται στην αποστολή, αν και η κατάστασή του βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, όπως και ο Γιάννης Παπαπέτρου. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, πάντως, ίσως το πιο σημαντικό είναι πως αυτή η Εθνική έχει γεμίσει προσδοκίες τους Ελληνες φιλάθλους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως για το επόμενο ματς με το Βέλγιο, την ερχόμενη Κυριακή (20.00) στο ΟΑΚΑ, το sold out θεωρείται δεδομένο. Οπως ενημέρωσε η ΕΟΚ, μέσα σε ένα 24ωρο είχαν διατεθεί 8.000 εισιτήρια, με τη ζήτηση να είναι τεράστια. Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούμπο δίνει έναν διαφορετικό τόνο στην Εθνική, καθώς το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας με την Ιταλία (3.9, 22.00) για το Ευρωμπάσκετ είναι το πρώτο της διοργάνωσης, στο οποίο όπως ανακοινώθηκε τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί.

• Η Εθνική Κορασίδων επιβλήθηκε της Λετονίας (77-64) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U16, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ