Ένας σπουδαίος ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη επί της Κοπεγχάγης εκτός έδρας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa Conference League. Ο Δικέφαλος που κυριάρχησε ολοκληρωτικά επί 80' λεπτά στο Πάρκεν και είχε για κορυφαίο τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς με γκολ και ασίστ, επικράτησε με 2-1, άφησε πίσω του την σοκαριστική γκέλα με τον Βόλο και οδεύει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Εξαιρετική διαχείριση

Το πάθημα της περασμένης Κυριακής με το 4-1 που έγινε 4-4 στην Τούμπα, έγινε μάθημα για τους παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι τούτη τη φορά διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το προβάδισμα που πήραν από νωρίς στο σκορ. Κι όταν η Κοπεγχάγη αντέδρασε μετά το 80' μειώνοντας το σκορ, διατήρησαν το 1-2 μέχρι τέλους και επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη με ένα μεγάλο «τρίποντο» απέναντι στην ομάδα που έδειχνε ως το φαβορί για την πρωτιά μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ καθώς μόλις στο 8' σε επικίνδυνη αντεπίθεση, ο Μιτρίτσα προσπάθησε να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ της Κοπεγχάγης, ο οποίος ευρισκόμενος εκτός περιοχής ανέκοψε την μπάλα με το χέρι. Ο διαιτητής τον τιμώρησε ορθώς με κόκκινη κάρτα και οι ισορροπίες άλλαξαν υπέρ του Δικεφάλου νωρίς-νωρίς.

Το...σενάριο έγινε ακόμη καλύτερο όταν δέκα λεπτά αργότερα (19') ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δρόμο και προς τα δίχτυα. Ο Μπίσεσβαρ άνοιξε προς τον Ζίβκοβιτς στα δεξιά και ο Σέρβος, αφού έκανε μια ωραία ντρίμπλα, σέντραρε εξαιρετικά προς τον Σίντκλεϊ, ο οποίος ακολούθησε τη φάση και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Ο ΠΑΟΚ πλέον ήταν σε θέση απόλυτης ισχύος παίζοντας με παίκτη παραπάνω και με το σκορ στο 0-1. Κι ότι δεν πέτυχε ο Σβιντέρσκι στο 34', ο οποίος έχασε σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει, το κατάφερε στο 38' ο Ζίβκοβιτς. Μετά από ωραία αντεπίθεση του Δικεφάλου, ο Σβαμπ πάσαρε στον δαιμόνιο Σέρβο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιόνσον (0-2).

Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς μέχρι το 80', οπότε όμως η Κοπεγχάγη έκανε την ύστατη προσπάθεια για το come back. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή του Δικεφάλου, η άμυνα δεν καθάρισε τη φάση και ο Μπίελ με δυνατό σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής μείωσε σε 1-2.

Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα (84') η δανέζικη ομάδα απώλεσε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εκπληκτικά τη δυνατή κεφαλιά του Λέραγκερ χαρίζοντας ουσιαστικά ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Κοπεγχάγη: Γκράμπαρα, Άνκερσεν, Χοτσολάβα, Μπόιλεσεν, Ντικς, Γιοχάνεσον (75' Γέλερτ), Λέραγκερ, Μπάλντουρσον (17' Σινγκ, 83' Χόιλουντ), Μπιέλ, Βιντ, Μπέβινγκ (11' Γιόνσον). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Σίντκλεϊ, Μιχάι, Μιχαηλίδης (74' Βαρέλα), Εσίτι, Σβαμπ (64' Ελ Καντουρί), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74' Αουγκούστο), Μίτριτσα (83' Μουργκ), Σβιντέρσκι (83' Άκπομ). 

Βαθμολογία

ΠΑΟΚ 7 (3 αγ.)

Κοπεγχάγη 6 (3 αγ.)

Σλόβαν Μπρατισλάβας 1 (2 αγ.)

Λίνκολν 0 (2 αγ.)

ethnos.gr