Από το καλό στο καλύτερο οδεύει η Εθνική ομάδα υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν 'τ Σιπ. Νέα, φρέσκια, ανανεωμένη, με διάθεση για να τρέξει αλλά και για να παίξει καλό ποδόσφαιρο, η Ελλάδα έπειτα από καιρό πανηγύρισε δεύτερη συνεχόμενη νίκη καθώς μετά την επικράτηση επί της Βοσνίας στο ΟΑΚΑ, νίκησε και την Αρμενία στο Ερεβάν με 1-0.
Οι τομές, τις οποίες επιχειρεί ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος πήρε το ρίσκο αφήνοντας εκτός ομάδας βαριά χαρτιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς, φαίνεται ότι φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα καθώς η εικόνα που βγάζει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είναι θετική και άκρως ελπιδοφόρα.
Το νικητήριο γκολ για την Εθνική πέτυχε στο 35' ο εξαιρετικός Λημνιός έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Μπακασέτα με τον Γιαννούλη.
Δεν είναι όμως μόνο η νίκη και το γκολ που έκρινε το ματς, αφού στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο, είχε την κατοχή και είχε τις ευκαιρίες για να κατακτήσει μια ευρεία νίκη, ενώ παράλληλα, είχε και εξαιρετική αμυντική λειτουργία φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους κατά τα άλλα επικίνδυνους Αρμένιους.
Η Ελλάδα δημιούργησε πολλές φάσεις και έφτασε κοντά στο γκολ είχε δοκάρι με τον Μάνταλο στο 8', δεν της δόθηκε πέναλτι στο 21' σε ανατροπή του Γιαννούλη και γενικώς ήταν μια ομάδα που άφησε ελπίδες για το μέλλον.
Ιδίως αν συγκρίνουμε την αποκαρδιωτική εικόνα που είχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πρώτο παιχνίδι με την Αρμενία στο ΟΑΚΑ, όπου οι Αρμένιοι είχαν επικρατήσει 3-2, με την αναμέτρηση του Ερεβάν γίνεται αντιληπτό ότι η αλλαγή που έχει φέρει ο Φαν 'τ Σιπ είναι μεγάλη.
Αρμενία: Αϊραπετιάν, Καλισίρ, Βοσκανιάν, Γκριγκοριάν, Μπαρσεγκιάν, Κ. Χοβανισιάν, Ισκανιάν, Βαρντανιάν (59' Σαρκίσοφ), Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν, Χοβσεπιάν.
Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός, Μάνταλος (67' Μασούρας), Μπακασέτας (81' Τ. Δώνης), Παυλίδης (74' Κουλούρης).

ethnos.gr