Η εμπειρία και η κλάση του Ματιέ Βαλμπουενά έσωσαν τον Ολυμπιακό από το «στραβοπάτημα» στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο, για την 11η ημέρα του πρωταθλήματος.

Η πειραϊκή ομάδα νίκησε 2-1 τους Θεσσαλούς με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γάλλου άσου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και διατήτησε τη διαφορά των έξι βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ, σε έναν αγώνα με πολλές συγκινήσεις όπου τα πάντα έγιναν μετά το 85ο λεπτό!

Οι φιλοξενούμενοι – που ξεκίνησαν το παιχνίδι με έντεκα ξένους – έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 9΄, όταν κέρδισαν σε ανατροπή του  Ρεγκατέν από τον Βατσλίκ.

Ο Τσέχος τερματοφύλακας απέκρουσε την εκτέλεση του Φαν Βέερτ, ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Ολλανδός επιθετικός αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε με δυο σπουδαίες ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών: στο 18΄ ο Κλέιμαν πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση στην κεφαλιά του Εμβιλά και στο 21΄ το τεχνικό αριστερό σουτ του Ρόνι Λόπες έστελε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Παρά τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, ο χρόνος στο δεύτερο ημίχρονο κυλούσε χωρίς ο Ολυμπιακός να μπορεί να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, παρότι ο αγώνας παιζόταν στο μισό γήπεδο.

Στο 80΄ ο Ρέαμπτσιουκ ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ροσέρο και ο διαιτητής Κουτσιαύτης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα έχοντας άμεση οπτική επαφή με τη φάση, απόφαση που επιβεβαίωσε και ο VAR.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας, Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, ζήτησε από τους παίκτες του να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο.

Εν τέλει, το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί στο 85΄ ανοίγοντας το σκορ με το τρίτο γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια και συνολικά πέμπτο στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Βόλος, που δεν είχε πια τίποτα να χάσει, πέρασε μπροστά και ισοφάρισε στο 88΄ με τον Φαν Βέερτ, με τον Ολλανδό να εκμεταλλεύεται την «γκέλα» του Μπα.

Η χαρά των Θεσσαλών όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαλμπουενά έστησε την μπάλα μετά το φάουλ του Μπαρτόλο στον Ρέαμπτσιουκ και με εκπληκτική εκτέλεση νίκησε τον Κλέιμαν, διατηρώντας το +6 της ομάδας του από την ΑΕΚ.

naftemporiki.gr