Με... από μηχανής Θεό τον Αγκιμπού Καμαρά, ο Ολυμπιακός γλίτωσε τα χειρότερα στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στη Λουντογκόρετς, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στον πρώτο αγώνα τους για το γ΄ προκριματικό του Champions League.
Το σκορ δεν κρίνει τίποτα, καθώς όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης στη Βουλγαρία, όπου ο πρωταθλητής θα επιδιώξει το «διπλό» για να προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Το πρώτο μέρος στο Φάληρο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, με τους Βούλγαρους να έχουν τη μεγάλη ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Σωτηρίου, που «έβγαλε» σε κόρνερ ο Τζολάκης.
Τελικά οι Βούλγαροι προηγήθηκαν με το απευθείας φάουλ του μεγάλου τους αστεριού, Κιρίλ Ντεσπότοβ στο 50΄, σε ένα από τα πολλά αναίτια μαρκαρίσματα που «χάρισαν» οι αντίπαλοί τους έξω από την περιοχή.
Στο 57΄ ο ντεφορμέ Χασάν συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες, όπως και με τη Νέφτσι στον προηγούμενο γύρο, καθώς με εξ επαφής κεφαλιά από τα 2 μέτρα έστειλε την μπάλα πάνω στον Κάλινα!
Στο 63΄ ο Τζολάκης έκανε φανταστική επέμβαση στο βολέ του Τεκπετέι και μετά το 65΄ ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ την άμυνα των Βουλγάρων, αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά.
Τελικά τη λύση έδωσε η «χρυσή» αλλαγή του Μαρτίνς, Αγκιμπού Καμαρά στο 87ο λεπτό: ο 20χρονος μεσοεπιθετικός με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντεσπότοβ έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν από πλάγια δεξιά αστόχησε σε κενό τέρμα.

Ηττα του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε στο Δουβλίνο από την Μποέμιαν και τελικά ηττήθηκε με 1-2 από τους Ιρλανδούς στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για το γ΄ προκριματικό γύρο του Conference League.
Οι γηπεδούχοι εμφάνισαν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και προηγήθηκαν στο 24΄ με γκολ του Άλιστερ Κουτ με κοντινό πλασέ από το κέντρο της εστίας.
Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έχει ελάχιστες αξιόλογες στιγμές, με καλύτερη όλων στο 3ο λεπτό με χαμένη ευκαιρία από τον Άντριγια Ζίβκοβιτς, που δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά.
Στο 52ο λεπτό και πάλι ο Κουτ με εξαιρετικό δυνατό σουτ από μακριά νίκησε για δεύτερη φορά τον Πασχαλάκη, ο οποίος δεν είχε ορατότητα.
Ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι με ωραίο γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 78΄ μετά από ασίστ του Μουργκ, σε μία φάση που ξεκίνησε από τον Κούρτιτς.
Μάλιστα, στο 90΄ ο «Δικέφαλος» πλησίασε στην ισοφάριση αλλά το δυνατό αριστερό βολέ του Κάρολ Σφιντέρσκι απέκρουσε ο Ιρλανδός τερματοφύλακας σε κόρνερ.

naftemporiki.gr