Ο Βόλος ήταν ο νικητής στο εξ αναβολής παιχνίδι για τη 15η αγωνιστική της Super League απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης του οποίου επικράτησε με 1-0 χάρη σε ακόμη ένα γκολ του Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός φορ έφτασε τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα και οδηγεί την ομάδα του η οποία πλησίασε στο -5 από την εξάδα έχοντας μάλιστα και ματς λιγότερο. Αντίθετα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» παρέμεινε ουραγός και βλέπει να δυσκολεύει όλο και περισσότερο η υπόθεση παραμονή.
Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Μία κεφαλιά του Παμλίδη στο 13′ ήταν η πρώτη απειλή στο ματς για τους φιλοξενούμενους και δύο λεπτά μετά απάντησε ο Φαν Βέερτ με κεφαλιά την οποία απέκρουσε ο Βέρχουλστ.
Στο 19′ ο Βόλος κέρδισε αρχικά πέναλτι σε χέρι του Άλβες, αλλά ο διαιτητής Γκορτσίλας πήρε πίσω την απόφαση μετά από υπόδειξη οφσάιντ στον Φαν Βέερτ. Τελικά η ομάδα της Μαγνησίας άνοιξε το σκορ στο 23′ όταν από εξαιρετική σέντρα του Φεράρι ο Φαν Βέερτ έκανε την προβολή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Μετά το γκολ ο Βόλος ανέβηκε στο γήπεδο, με το ημίχρονο ωστόσο να ολοκληρώνεται χωρίς κάποια άλλη αξιόλογη στιγμή.
Στο 54′ ο Βέρχουλστ μπλόκαρε μία όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ορος, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο στη συνέχεια. Στο 74′ ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο γκολ μετά από γκάφα του Κότνικ που μπερδεύτηκε, αλλά πρόλαβε να διορθώσει το λάθος του πριν σκοράρει ο Σλίβκα. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Βόλο να παίρνει μία σχετικά εύκολη νίκη και να επιστρέφει στα θετικά αποτελέσματα.
Βόλος (Κ. Μπράτσος): Κότνικ, Ρομέρο, Γκιουλέν, Άλχο (39′ Πουρίτα), Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (71′ Ροσέρο), Ρεγκατέν (46′ Ορός), Φερνάντες (90+1′ Σιελής), Φαν Βέερτ.
Απόλλων Σμ. (Μ. Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Γιακιμόφσκι (46′ Τουτουαρίμα), Ρόγκνε, Άλβες, Κάστρο (62′ Φατιόν), Σλίβκα, Μαρτίνες (83′ Σαχλί), Παπαγεωργίου (76′ Σίγκνεβιτς), Παμλίδης (62′ Γιαννιώτας), Ιωαννίδης.

(in.gr)