Ο Στέλιος Δημότσιος, από τους καλύτερους αθλητές που έχει αναδείξει η πατρίδα μας στα 400μ. με…ειδικότητα τη σκυταλοδρομία όπου και γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, είναι ο πρώτος που δηλώνει επισήμως την υποψηφιότητα του για το δ.σ. του ΣΕΓΑΣ στο πλευρό της Τασούλας Κελεσίδου.

Τα τελευταία χρόνια έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά της Θεσσαλίας και μετά τις τελευταίες εκλογές είναι Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντεταλμένος σε θέματα υποδομών.

Αναλυτικά η δήλωση Υποψηφιότητας και στήριξης της Τασούλας Κελεσίδου από τον Στέλιο Δημότσιο

"Η υποψηφιότητα της Ολυμπιονίκης μας Τασούλας Κελεσίδου, για τη θέση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ αποτελεί τεράστια τιμή για τον κλασικό αθλητισμό. Η μεγάλη μας αθλήτρια υπηρέτησε με ήθος τον ελληνικό αθλητισμό και έκανε τις προσωπικές της νίκες, νίκες όλων μας, γεμίζοντας τους Έλληνες με υπερηφάνεια!

Αποτελεί λοιπόν τιμή μου να θέσω υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της ομοσπονδίας τόσο δίπλα της, όσο και δίπλα στους υπόλοιπους συναθλητές μου, οι οποίοι με την σειρά έχουν διαπρέψει στον αθλητικό τους βίο και συνεχίζουν να ξεχωρίζουν έως και σήμερα, όντας άξια μέλη της κοινωνίας μας, ο καθένας τους χωριστά.

Συνηθισμένος στους αγώνες, τόσο ως αθλητής των 400 μέτρων όσο και με τον τωρινό μου ρόλο ως Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντεταλμένος σε θέματα υποδομών και έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που απορρέει από αυτή την απόφασή μου, μοναδικός μου στόχος θα είναι η «Αναγέννηση» του κλασικού αθλητισμού μέσα από μια δημιουργική συνεργασία.

Στέλιος Δημότσιος
Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Θεσσαλίας"

Το βιογραφικό του

Ο Στέλιος Δημότσιος γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα. Είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου, με συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (ΣΙΔΝΕΥ 2000, ΑΘΗΝΑ 2004, ΠΕΚΙΝΟ 2008), χρυσός Μεσογειονίκης (ΤΥΝΗΣΙΑ 2001), 11 φορές χρυσός Βαλκανιονίκης, κάτοχος Πανελλήνιων ρεκόρ με πληθώρα διακρίσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ως μέλος της Εθνικής ομάδας για 20 συνεχόμενα έτη, στα αγωνίσματα των 200, 400μ. και 4Χ400μ..

Με την ομάδα 4Χ400μ, αναδείχθηκε 6ος παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο το 2001, 6ος στην αντίστοιχη διοργάνωση του ανοιχτού το 2003, 6ος πρωταθλητής Ευρώπης το 2002, και 12ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του  ΑΤΕΙ Λάρισας το 2008, και είναι Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εντεταλμένος σε θέματα υποδομών.

sports3.gr