Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει στις 21.45 την Κύπρο (Alpha, Novasports Prime), για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ κατηγορίας του Nations League, θέλει να κάνει το «τρία στα τρία» και να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου.
Η αποψινή βραδιά αναμένεται να αποτελέσει γιορτή του ποδοσφαίρου. Η Εθνική χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το Πανθεσσαλικό στάδιο σε αγώνα επίσημης διοργάνωσης, ενώ έχει πολλά χρόνια να αγωνιστεί στην περιφέρεια σε επίσημο παιχνίδι. Στις 3 Μαρτίου 2010, όταν η Ελλάδα προετοιμαζόταν για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, είχε παίξει φιλικό με τη Σενεγάλη στο Πανθεσσαλικό, χάνοντας εκείνο το παιχνίδι με 0-2.
Ο Βόλος εδώ και μέρες κινείται σε ρυθμούς Εθνικής και όπως φαίνεται το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί σ’ ένα κατάμεστο στάδιο. Η ζήτηση των εισιτηρίων είναι μεγάλη, οι φίλαθλοι όχι μόνο από τον Βόλο, τη Μαγνησία, αλλά από τη Θεσσαλία και την υπόλοιπη Ελλάδα, ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών», στηρίζοντας την προσπάθεια της Εθνικής.
Η προπώληση των εισιτηρίων χθες είχε φτάσει στις 15.000, συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς, πως το ενδεχόμενο να υπάρξει sold out είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτό, καθώς έχουν εκδοθεί 18.000 εισιτήρια.
Θυμίζουμε, ότι αυτό είναι το πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα δώσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον Βόλο (ακολουθεί την Κυριακή η αναμέτρηση με το Κόσοβο). Στην περίπτωση που η Ελλάδα σημειώσει δύο νίκες και από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει τη διοργάνωση με το «δύο στα δύο» κόντρα σε Βόρειο Ιρλανδία και Κόσοβο, θα βρεθεί «αγκαλιά» με την πρώτη θέση του ομίλου. Τί σημαίνει αυτό; Η Εθνική θα ανέβει κατηγορία και θα διεκδικήσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του Euro 2024 μέσω αγώνων μπαράζ και θα μπορεί έτσι, να αποφύγει τη διαδικασία των προκριματικών.
Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, υπάρχει «δέσιμο» μεταξύ των παικτών και αυτό είναι ορατό. Η προετοιμασία της «γαλανόλευκης» ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, με προπόνηση στο γήπεδο της Πορταριάς. Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, πλην του Κώτσιρα, ο οποίος είναι τραυματίας. Ο 29χρονος μπακ υπέστη θλάση και κατόπιν συνεννόησης με τον Ουρουγουανό τεχνικό, αποχώρησε από την αποστολή. Ως εκ τούτου, δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με το Κόσοβο. Υπενθυμίζεται ότι στα ματς με Β. Ιρλανδία και Κόσοβο δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ουρουγουανό προπονητή.
Κατά τα λοιπά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κράτησε κλειστά «χαρτιά» του και δεν φανέρωσε τις σκέψεις του στην τελευταία προπόνηση. Ωστόσο, ο ίδιος, νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου προανήγγειλε αλλαγές, χωρίς όμως να αποκαλύψει τα πλάνα του.
Ο Γκουστάβο Πογέτ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην τακτική και στις στατικές φάσεις και ζητεί από τους παίκτες να εφαρμόσουν τις εντολές του, προκειμένου η ομάδα να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Στη διάθεση του Γκουστάβο Πογέτ βρίσκονται οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Σωκράτης Διούδης, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλας, Κώστας Τσιμίκας, Δημήτρης Γιαννούλης, Παντελής Χατζηδιάκος, Κώστας Μαυροπάνος, Λάζαρος Ρότα, Δημήτρης Γούτας, Τζορτζ Μπάλντοκ, Πέτρος Μάνταλος, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Κουρμπέλης, Δημήτρης Λημνιός, Μανώλης Σιώπης, Αναστάσιος Χατζηγιοβάνης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Παπανικολάου, Τάσος Μπακασέτας, Βαγγέλης Παυλίδης, Γιώργος Μασούρας, Τάσος Δουβίκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Χρήστος Τζόλης.
Αήττητη οκτώ παιχνίδια η Εθνική στο Nations League
Η Εθνική είναι αήττητη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του θεσμού, μετά την ήττα 1-0 από την Εσθονία στις 18 Νοεμβρίου 2018 εντός έδρας. Μάλιστα η Ελλάδα δεν έχει δεχτεί γκολ στα έξι τελευταία. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Εθνική ξεκίνησε όμιλο διοργάνωσης με τρεις νίκες, όπως βέβαια θέλει να κάνει και τώρα.
Ήταν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Το φθινόπωρο του 2016 ξεκινούσε με νίκες επί Γιβραλτάρ 4-1 εκτός, Κύπρου 2-0 εντός και Εσθονία 2-0 εκτός. Τώρα το εμπόδιό είναι η Κύπρος, που έχει ένα βαθμό από τα δύο πρώτα παιχνίδια στην έδρα της.
Η Ελλάδα και η Κύπρος θα βρεθούν αντίπαλοι για 28η φορά στην ιστορία, αλλά μόλις πέμπτη σε επίσημη διοργάνωση. Οι στενοί δεσμοί των δύο χωρών δημιούργησαν αρκετές φιλικές αναμετρήσεις, 23 συνολικά, όπου η Ελλάδα έχει 18 νίκες, η Κύπρος τρεις και έξι αγώνες ήταν ισόπαλοι. Στα τέσσερα επίσημα παιχνίδια η Εθνική μας μετράει μόνο νίκες.
Ο Νίκος Κωστένογλου είναι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Κύπρου. Είναι η πρώτη φορά που προπονητής από την Ελλάδα βρίσκεται αντίπαλος της Ελλάδας σε επίσημη διοργάνωση. Στις 19 Μαΐου 2008 στο φιλικό Ελλάδα- Κύπρος 2-0 στο Παμπελοποννησιακό, προπονητής της Κύπρου ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης.
«Σφυρίζει» ο Ούγγρος Μπόγκναρ
Ο 44χρονος Ούγγρος Τάμας Μπόγκναρ «σφυρίζει» για πρώτη φορά την Εθνική μας, έχει όμως έλθει στην Ελλάδα τέσσερις φορές μέσα σε ενάμισι χρόνο. Ήταν στις 16/9/2021 στον αγώνα Ολυμπιακός-Άντβερπ 2-1 για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ έχει διαιτητεύσει και τρεις αγώνες της Σούπερ Λιγκ (20/12/2020 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1, 5/12/2021 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0 και 20/03/2022 Άρης-Παναθηναϊκός 0-0). Είναι ο 11ος Ούγγρος που σφυρίζει την Εθνική ανδρών.
Τα εισιτήρια
Εισιτήρια, τόσο για το σημερινό παιχνίδι με την Κύπρο, όσο και για την αναμέτρηση της Κυριακής με το Κόσοβο, οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθεύονται ηλεκτρονικά, μέσω του site της ΕΠΟ (epo.gr).
Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: Ενηλίκων: 20, 15, 10, 5 €. Παιδικό: 10 (για τις θύρες των 20 € στους ενήλικες), 7,5 (για 15 €) και 5 (για 10 €).
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον Αγ. Νικόλαο η ΕΠΣΘ έχει τοποθετήσει περίπτερο με όλο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπου οι φίλαθλοι θα μπορούν και σήμερα από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. να αγοράζουν τα εισιτήριά τους.
Λόγω των ελέγχων που θα διενεργηθούν, η ΕΠΟ συνιστά στους φιλάθλους να προσέλθουν όσο το δυνατόν νωρίτερα στην εγκατάσταση για την αποφυγή ταλαιπωρίας και την έγκαιρη είσοδό τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

e-thessalia.gr