Με επαγγελματικό τρόπο ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στην Μπρατισλάβα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μη νίκησαν, όμως το τελικό 2-2 με τη Σλόβαν σε συνδυασμό με το υπέρ τους 3-0 στο πρώτο ματς στο Φάληρο (5-2 το συνολικό σκορ) τους έδωσε το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση θα γίνει σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στην Κωνσταντινούπολη για μια διοργάνωση που αναβαθμίστηκε και συρρικνώθηκε (οι ομάδες μειώθηκαν σε 32 από 48), μοιάζοντας περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι αποφεύγει ομάδες όπως οι Λυών, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Οσον αφορά την αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο 33΄ με κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Ομως οι Σλοβάκοι, παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 26΄ εξαιτίας της αποβολής του Ντε Μάρκο με απευθείας κόκκινη, έφεραν το ματς στα ίσα στο 41΄ με τον Χέντι. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με πολύ όμορφο πλασέ του Ονιεκούρου, ο οποίος άνοιξε… λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Η Σλόβαν πάντως αντέδρασε άμεσα και στο 62΄ ο Γκριν με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-2, που πάντως δεν χάλασε τη βραδιά του Ολυμπιακού, ο οποίος επιστρέφει με την πρόκριση, καταφέρνοντας να κλείσει εν μέρει και την πληγή που άνοιξε ο αποκλεισμός του από το Τσάμπιονς Λιγκ.
ΣΛΟΒΑΝ: Τσόβαν, Ντε Μάρκο, Μποζίκοφ, Κασιά, Πάουσεκ (85΄ Κρίζαν), Κανκάβα, Γκριν (85΄ Χρντσαρ), Ζμραλ, Βάις (79΄ Στρέλετς), Τσάβριτς (67΄ Ντε Καμπς), Χέντι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βάτσλικ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72΄ Κούντε), Καμαρά (37΄ Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (60΄ Ρόνι Λόπες), Ονιεκούρου (72’ Βρουσάι), Αγκιμπού, Ελ Αραμπί (72΄ Χασάν).

ΠΑΟΚ: Το ταξίδι συνεχίζεται…

Εσπασε καρδιές και τα… δοκάρια ο ΠΑΟΚ μέχρι να βρει τον δρόμο για τους ομίλους του Conference League, αλλά τον βρήκε τελικά με νίκη 2-0 επί της Ριέκα στην Κροατία.
Οπως και στο 1-1 της Τούμπας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κυριάρχησε απόλυτα, είχε τον έλεγχο του ρυθμού και τις μεγάλες ευκαιρίες για πιο άνετη επικράτηση, με χαρακτηριστικό ότι είχε τρία δοκάρια, τα δύο στην ίδια φάση μέσα σε 11 δευτερόλεπτα, με σουτ εντός περιοχής!
Το πρώτο το είχε στο 6΄ ο Σβαμπ και το επόμενο στην ίδια φάση ο Ελ Καντουρί, ο οποίος είδε άλλη μία φορά την τύχη να του γυρνά την πλάτη όταν σε έναν «κεραυνό» που εξαπέλυσε εκτός περιοχής στο 41΄, η μπάλα τράνταξε ξανά το οριζόντιο δοκάρι του Πρσκάλο, χωρίς η κεφαλιά στο «ριμπάουντ» του Σβαμπ να βρει δίχτυα.
Το κουβάρι το ξετύλιξε ο Ελ Καντουρί στο 10΄ με ένα δύσκολο πλασέ μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Σβαμπ. Ο ΠΑΟΚ βρήκε έτσι από νωρίς σκορ πρόκρισης και έψαξε ένα δεύτερο γκολ για να ηρεμήσει, αλλά περίμενε μέχρι το 80΄ για να το πετύχει με ωραίο σουτ του Μουργκ, μετά από κλέψιμο του Ζίβκοβιτς και ασίστ του Σβιντέρσκι.
Και στο 1-0, πάντως, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, παρά μόνο από μακρινά, άστοχα σουτ των Κροατών και ένα τετ α τετ του Τόμετσακ στο 37΄, στη μοναδική κλασική ευκαιρία τους. Η κλήρωση των ομίλων του Conference League θα γίνει σήμερα (15.30) στην Κωνσταντινούπολη.
«Ήταν κάτι το οποίο το χρειαζόμασταν, το θέλαμε πάρα πολύ. Ηταν δύσκολη περίοδος, νέο στυλ, νέα φιλοσοφία, νέα νοοτροπία, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους. Ηταν πολύ σημαντική η νίκη και η πρόκριση για τους παίκτες, ώστε να αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που πρέπει», τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.
ΡΙΕΚΑ: Πρσκάλο, Τόμετσακ, Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς, Βούκσεβιτς, Ισάχ, Πάβισιτς, Λεπινίτσα, Αμπέμ, Ντρμπιτς (84΄ Ομπρεγκόν).
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ (90΄+3΄ Αουγκούστο), Κούρτιτς (76΄ Εσίτι), Καντουρί (67΄ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75΄ Καγκάβα), Σβιντέρσκι.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ