Η «γενική δοκιμή» του Τζον Φαν΄τ Σιπ πριν από τα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής στο Nations League, που θα κρίνουν και την πρώτη θέση του 3ου ομίλου στη League C της διοργάνωσης, ήταν επιτυχημένη.
Η ελληνική ομάδα νίκησε 2-1 την Κύπρο σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στη Ριζούπολη, δείχνοντας να ξαναβρίσκει το ρυθμό που είχε χάσει στους τελευταίους αγώνες της.
Η Εθνική έπαιξε γρήγορο και παραγωγικό ποδόσφαιρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν έπαιξαν μαζί οι Φορτούνης, Μπακασέτας και Χατζηγιοβάνης, δίνοντας ποιότητα στον μεσοεπιθετικό τομέα του παιχνιδιού.
Σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα προηγήθηκε 2-0 έχοντας περιορίσει σε παθητικό ρόλο τους Κύπριους, που δέχθηκαν το πρώτο γκολ στο 8ο λεπτό από τον Τζόλη, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με την Εθνική παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Δημητρίου, μετά το σουτ του Γιακουμάκη.
Στο 17΄ ήταν η σειρά του επιθετικού της Φένλο να σκοράρει το πρώτο γκολ για τη φανέλα με το εθνόσημο, στην πρώτη εμφάνισή του, όταν μετά το γέμισμα του Κουρμπέλη πήρε την μπάλα στην περιοχή και ανάμεσα σε δυο αντιπάλους τελείωσε τη φάση.
Οι πολλές αλλαγές στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου έφεραν ένα άγονο διάστημα για τους διεθνείς, που οι αντίπαλοί τους εκμεταλλεύτηκαν και μείωσαν στο 58΄ με τον ο Ηλία, που πρόλαβε την έξοδο του Μπάρκα.
Εν συνεχεία ο έλεγχος ξαναπέρασε στην Εθνική, που είχε δοκάρι με κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 67΄ και άλλες φάσεις για ακόμη ένα γκολ, αλλά το 2-1 παρέμεινε ως τη λήξη.

naftemporiki.gr