Με την Ιταλία διασταυρώνει απόψε (8/6, 21:45) το δρόμο της, στο ΟΑΚΑ, η Εθνική Ανδρών, στα προκριματικά του Euro 2020 και στο πλαίσιο του 10ου ομίλου (3η αγωνιστική). 

Η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ποδοσφαιρική υπερδύναμη, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η «σκουάντρα ατζούρα», προκειμένου να παραμείνει στη διεκδίκηση μιας από τις προνομιούχες πρώτες δύο θέσεις, που δίνουν πρόκριση στα τελικά.

Η Εθνική θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Τάσου Δώνη, που τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού στη γάμπα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Τη θέση του τερματοφύλακα διεκδικούν Βλαχοδήμος και Πασχαλάκης. Στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν Μανωλάς και Παπασταθόπουλος, ενώ ακραίοι αμυντικοί οι Μαυρίας ή Ζέκα (δεξιά) και ο Κούτρης αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή θα βρεθούν ο Σάμαρης με τον Κουρμπέλη, εφόσον ο Ζέκα παίξει δεξιός μπακ. Ο Φορτούνης θα είναι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κουλούρη, ενώ στα πλάγια της επίθεσης η επιλογή θα γίνει μεταξύ των Μασούρα, Μπακασέτα και Κολοβού.

Η Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι παίζει με σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σίριγκου, δεξί μπακ ο Φλορέντσι, αριστερό ο Έμερσον και στόπερ οι Κιελίνι, Μπονούτσι.

Στη μεσαία γραμμή θα βρεθύν οι Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπαρέλα, ενώ ζητούμενο παραμένει η σύνθεση της επιθετικής τριάδας. Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν οι Κουαλιαρέλα στην κορυφή και οι Μπερναρντέσκι (δεξιά), Κιέζα (αριστερά), με τους δύο

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ