Ο διεθνής Τρικαλινός άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία σκόρερ της Super League, με 57 γκολ, όπως  αναφέρει η ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.
Μπορεί η εποχή των μεγάλων σκόρερ να έχει περάσει και σήμερα λίγοι παίκτες να καταφέρουν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα σκοραρίσματος, με τους ξένους να έχουν τη μεγαλύτερη ικανότητα στο να βρίσκουν περισσότερες φορές το δρόμο προς τ΄ αντίπαλα δίχτυα.
Απ΄ όσους ποδοσφαιριστές έπαιξαν φέτος στη Super League μόλις τέσσερις έχουν καταφέρει να φτάσουν τα 40 γκολ στην κατηγορία!
Ο Κώστας Φορτούνης έχει βάλει τα περισσότερα, 57, ενώ ο Μπαράλες έχει 45. Στην ιστορία της Α' Εθνικής/Super League μόλις τέσσερις έχουν ξεπεράσει τα 200 γκολ και συνολικά 30 ποδοσφαιριστές τα 100, με τελευταίο χρονικά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη πριν από μια δεκαετία.
Μετά το Σαλπιγγίδη πλησίασε ο Μήτρογλου, που όμως έφυγε, όμως, για το εξωτερικό ενώ είχε σημειώσει 82 τέρματα αλλά και ο Μπεργκ, που έφυγε με 73. Δεν αποκλείεται ο άσος του Ολυμπιακού να καταφέρει να «σπάσει το φράγμα» των 100 τερμάτων, εφόσον δεν αποχωρήσει για το εξωτερικό, καθώς με τον τρόπο που σκοράρει έως τώρα θέλει περίπου τέσσερις σεζόν.
Οι πρώτοι σε γκολ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος και η θέση όσων έπαιξαν φέτος και ξεπέρασαν τα 40:
1. Θωμάς Μαύρος 261 γκολ
2. Κριστόφ Βαζέχα 244
3. Μίμης Παπαϊωάννου 236
4. Γιώργος Σιδέρης 226
.....................................
111. Κώστας Φορτούνης 57
.....................................
178. Χερόνιμο Μπαράλες 45
.....................................
193. Χρήστος Αραβίδης 42
.....................................
213. Γιώργος Μανούσος 40

naftemporiki.gr