Την θέση του στα play off «κλείδωσε» ουσιαστικά το απόγευμα της Κυριακής (7/02) ο Αστέρας Τρίπολης με τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη του επί του ΟΦΗ με 1-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς βρίσκεται στο +11 από τον έβδομο Ατρόμητο και μόνο εάν έρθουν τα πάνω κάτω θα μείνει εκτός εξάδας.
Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Αρκάδες έδειξαν τις διαθέσεις τους. Απείλησαν στο 2΄ με το άστοχο σουτ του Φερνάντεθ και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 28΄, με κεφαλιά του ίδιου παίκτη, μετά από σέντρα του Άλβαρες.
Ο Άνχελ Λόπεθ προσπάθησε να αλλάξει την κακή εικόνα της ομάδας του με δύο γρήγορες αλλαγές πριν τελειώσει το ημίχρονο και είδε τον Δουβίκα να πλησιάζει την ισοφάριση στο 41΄, όταν ο νεαρός φορ βρήκε τον τρόπο να ελιχθεί στη μεγάλη περιοχή, αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μπαράλες έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» από νωρίς το «τρίποντο» του Αστέρα, όταν αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ του Βόλου.
Προς το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρους στους Βολιώτες, που όμως δεν φάνηκαν απειλητικοί. Στο 83΄ ο Αστέρας πέτυχε γκολ με τον Λεό Τιλίκα, το οποίο ακυρώθηκε για οφσάιντ του Φερνάντεθ στο ξεκίνημα της φάσης.

naftemporiki.gr