Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης μετά τη νίκη του με 3-1 επί της Μίλαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» που του χάρισε την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τη Μίλαν με τα γκολ των Σισέ (60'), Γκιγιέρμε (70') και Φορτούνη (81΄) ανταποκρινόμενοι ακόμα και στο σοκ από το γκολ του Ζαπάτα (71') με το οποίο η Μίλαν είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1.

Η νίκη του Ολυμπιακού απόκτα και ιστορικές διαστάσεις καθώς η Μίλαν είχε να αποκλειστεί 17 χρόνια από φάση ομίλων. Η τελευταία φορά που οι Μιλανέζοι είχαν αποτύχει να προκριθούν από φάση ομίλων σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν τη σεζόν 2000-2001. Τότε στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League είχαν έρθει τρίτοι πίσω από Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Γαλατάσαραϊ.

«Πατατράκ» γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ

Για κάζο και πατατράκ έκαναν λόγο ιταλικά ΜΜΕ μετά την ήττα της Μίλαν με 3-1 από τον Ολυμπιακό περιγράφοντας, επίσης, μια πολύ δύσκολη επόμενη ημέρα για τον Τζενάρο Γκατούζο.

Gazzetta dello Sport: Πατατράκ για Μίλαν, αντίο Ευρώπη, ο Ολυμπιακός έκανε την υπέρβαση.

Corriere dello Sport: Η Μίλαν έξω από την Ευρώπη λόγω ενός... ανύπαρκτου πέναλτι. Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Γκατούζο, δεν ήταν αρκετό το γκολ του Ζαπάτα. Ολα κρίθηκαν από το ανύπαρκτο πέναλτι του Γάλλου Μπαστιέν

ΤuttoSport: Ιγκου-αουτ. Ολυμπιακός - Μίλαν 3-1. Πέναλτι - δώρο στους Ελληνες, τέλος ο Πιπίτα από την Ευρώπη.

Ιlmilanista: Ελληνική παγίδα για τη Μίλαν, ένα λάθος του διαιτητή την καταδίκασε σε έξοδο από την Ευρώπη

Μilannews: Ολυμπιακός - Μίλαν 3-1. Λάθη, ατυχία και ο διαιτητής Μπαστιέν: Οι Ροσονέρι έξω από την Ευρώπη

Ansa: Εξω η Μίλαν, 3-1 από τον Ολυμπιακό. Οι Ροσονέρι καταδικάστηκαν από έναν πέναλτι που δόθηκε με... γενναιοδωρία.

Sky Italia: Ο Ολυμπιακός κατατρόπωσε τη Μίλαν στην Ελλάδα, οι ροσονέρι έξω από την Ευρώπη. Ο Φορτούνης με πέναλτι τελείωσε τη Μίλαν...

Μαρινάκης: Σηκώσαμε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας

Δικαιωμένος δήλωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τονίζοντας ότι όλοι είδαν την ομάδα που ονειρεύονται, μίλησε για δικαίωση όλων όσων την πίστεψαν από την αρχή ενώ έπλεξε και το εγκώμιο όλων των παικτών.

«Σήμερα ήταν μια τεράστια νίκη. Γράψαμε ιστορία. Ισως είναι η πιο ιστορική νίκη της ομάδας, γιατί συνδυάστηκε με μια πρόκριση απέναντι σε μια ιστορική ομάδα, που έχει πολύ καλούς παίκτες. Στα αποδυτήρια έδωσα στους παίκτες μας συγχαρητήρια για τη νίκη, αλλά και για την απόδοσή τους. Ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει. Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλά, ήταν επιθετικός και διψασμένος για την πρόκριση. Ήταν μια δικαίωση για όλους μας. Στηρίξαμε την ομάδα από την πρώτη στιγμή, ειδικά στις δύσκολες στιγμές.

Έχουμε πίστη στην ομάδα και πιστεύουμε ότι αυτό που ξεκινήσαμε το καλοκαίρι έχει μέλλον και θα πάμε ακόμα καλύτερα. Αυτό που ζήτησα από τους παίκτες είναι να ξεκουραστούν, να καθαρίσουν το μυαλό τους και να συνεχίζουμε να κερδίζουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί σηκώσαμε ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κάναμε τον κόσμο μας περήφανο και πανηγυρίσαμε αυτή την μεγάλη νίκη – πρόκριση. Έρχονται μέρες γιορτινές και θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους με υγεία», ανέφερε αρχικά.

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Τον Ολυμπιακό τον παρακολουθώ από πολύ μικρός. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές στο Καραϊσκάκη. Σήμερα η νίκη ήταν ακόμα μεγαλύτερη, γιατί συνδυάστηκε με πρόκριση. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα φέτος και τον είδαμε πως πανηγύρισε μετά το τέλος του παιχνιδιού. Αυθόρμητα και όμορφα. Είναι αυτό που ονειρευόμαστε όλοι. Ήταν μια μεγάλη δικαίωση».

Για τις μεταγραφές ενόψει Ιανουαρίου: «Η ομάδα είναι πολύ καλή. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Σήμερα έδειξαν ότι μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Συνεχίζουμε και είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα θα πάμε ακόμα καλύτερα. Βέβαια, αν μπορέσουμε να βρούμε έναν ή δύο παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά θα το κοιτάξουμε σοβαρά. Όλοι οι παίκτες μας είναι πολύ καλοί. Χτίζεται μια μεγάλη ομάδα και το μέλλον της ανήκει. Αφιερώνω τη νίκη στους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά και σε όλους τους Έλληνες».

Σαλβίνι: Ντροπή ο αποκλεισμός της Μίλαν

Πικραμένος με την ήττα-αποκλεισμό της Μίλαν από τον Ολυμπιακό ήταν ο Ματέο Σαλβίνι.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών ήταν στο Καραϊσκάκη και παρακολούθησε τον αποκλεισμό της ομάδας του Γκατούζο, τον οποίο χαρακτήρισε ντροπή.

«Πάντα θα είμαι φίλαθλος της Μίλαν, αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ντροπή. Αφήστε με να μιλήσω ως υπουργός, γιατί αν μιλήσω ως φίλαθλος κάποιος θα παρεξηγηθεί. Ευχαριστώ πολύ τους οπαδούς της Μίλαν που ήταν στο γήπεδο, ήταν καταπληκτικοί. Να πω κάτι για τον Γκατούζο; Ουδέν σχόλιο», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι στο «TeleLombardia».

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών είχε ανεβάσει και ένα βίντεο στο Twitter, αποθεώνοντας τον κόσμο των «ροσονέρι»: «Αθήνα, οι μόνοι που σώθηκαν ήταν οι ηρωικοί οπαδοί της Μίλαν. Για όλα τ’ άλλα, καλύτερα να μην σχολιάσω κάτι. Το αφήνω σε εσάς…», ανέφερε σχετικά o Σαλβίνι στο «τιτίβισμά του».

Πρώτο Θέμα