To φαβορί επιβεβαιώθηκε, η Λαμία πέρασε νικήτρια από τα Τρίκαλα (0-1) με το γκολ του Ρόμανιτς και επί της ουσίας κάνει σχέδια 8άδας στο Κύπελλο Ελλάδος.

Το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Κυπέλλου έκανε η Λαμία, που κέρδισε 1-0 με «επαγγελματικό» τρόπο στα Τρίκαλα την ομώνυμη ομάδα και επιβεβαίωσε, ενόψει της ρεβάνς, πως είναι το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού.

Αλλωστε τις δύο ομάδες χωρίζουν ισάριθμες κατηγορίες.

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Οι «μονομάχοι» παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές και αυτό επηρέασε τη συνοχή τους. Το ματς... πήγε στη δύναμη, αμφότερες παρατάχθηκαν με 4-2-3-1 και έδωσαν μεγάλη προσοχή στα μετόπισθέν τους.

Υπήρξαν πολλά σφυρίγματα, αρκετές διαμαρτυρίες από την πλευρά των γηπεδούχων (π.χ. για 2η κίτρινη στον Ανάκογλου), ενώ τα Τρίκαλα απώλεσαν τη μέχρι την ανάπαυλα μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 42' ο Ριζογιάννης «πάτησε» στην περιοχή μετά από μεταβίβαση του Τσίπρα και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο ίδιο διάστημα η Λαμία προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ και η καλύτερή της στιγμή ήταν ένα «ψαλιδάκι» του Βασιλόγιαννη στο 20'.

Τα δεδομένα της αναμέτρησης διαφοροποιήθηκαν με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό, καθώς στο 51' μετά από ωραία ενέργεια του Μπαχανάκ (ίσως το μεγαλύτερο αποψινό «κέρδος» της Λαμίας αφού άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε), ο Ρόμανιτς έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον  Οικονομόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Ζαρόπουλου.

Αυτόματα οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ένα εκτός έδρας γκολ και καλούνταν να διαχειριστούν το παιχνίδι, ώστε να διατηρήσουν και το μηδέν παθητικό.

Τα Τρίκαλα πήραν μεν κάποια μέτρα στο γήπεδο, είχαν ορισμένες αξιοσημείωτες «επισκέψεις» στα καρέ του Κάχριμαν (με τους Ντόση, Σανδραβέλη, Λώττα), «γύρισαν» το σύστημα σε 4-4-2, όμως δεν κατάφεραν να φτιάξουν «καθαρή» φάση πλην εκείνης του Ντόση στις καθυστερήσεις και τουλάχιστον να ισοφαρίσουν.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Ντόσης, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Πέλκας (74' Πελάεθ), Λώττας, Ελευθεριάδης (67' Γρηγορόπουλος), Τσίπρας (78' Παπαγεωργίου). 

ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Βύντρα, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπάχανακ, Μπουλούλης (62' Δημούτσος), Ανάκογλου (46' , Καραμάνος, Σάλιακας (82' Βλαχομήτρος)

gazzeta.gr