Με στόχο την πρόκριση στα play offs του Champions League, όπου… περιμένει η Κράσνονταρ, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το βράδυ (21:00) στην Τούμπα την Μπενφίκα, για τον Γ` προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού, θα κριθεί από την αποψινή αναμέτρηση, καθώς η πανδημία του κορονοϊού, υποχρέωσε την UEFA να βρει τρόπους ώστε να κερδίσει χρόνο στο αγωνιστικό καλαντάρι κι έτσι οι αγώνες μέχρι αυτό το σημείο της διοργάνωσης είναι «μονοί».
Ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε από την κληρωτίδα που τον ανέδειξε γηπεδούχο και θα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα αγωνιζόμενος στην έδρα του. Όμως αυτό το πλεονέκτημα, «ακυρώνεται» από την προϊστορία των δύο αντιπάλων, καθώς οι Λουζιτανοί μετρούν τρεις νίκες στην Τούμπα, στο παρελθόν τους με τον ΠΑΟΚ.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, η ελληνική ομάδα είναι, ίσως, λίγο πιο έτοιμη δεδομένου ότι την περασμένη Παρασκευή μπήκε νικηφόρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, χάρη στο γκολ του νεαρού Χρήστου Τζόλη, ο οποίος κατά πάσα βεβαιότητα θα βρεθεί στο βασικό σχήμα του Περέϊρα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου και του Ανδρέα Σάμαρη (είναι τραυματίας και δεν ταξίδεψε με την αποστολή), παραμένει μία ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη και χωρίς αμφιβολία, διαθέτει την ποδοσφαιρική ποιότητα για να πάρει την πρόκριση στην άδεια Τούμπα.
Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το «ζευγάρι», θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και με «έπαθλο» μία θέση στους ομίλους, την ρωσική Κράσνονταρ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Ρωσία στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα ή στην Λισαβώνα στις 29 ή 30 του μήνα.
Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει στην αναμέτρηση της Γάνδης με την Ραπίντ Βιένης, καθώς οι φιλοξενούμενοι στηρίζουν πολλά στην εκτελεστική δεινότητα του Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ την περασμένη Παρασκευή στην νίκη με 4-1 επί της Αντμίρα για το πρωτάθλημα.
Τέλος, από το «ζευγάρι» Ομόνοια-Ερυθρός Αστέρας, θα προκύψει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην φάση των play offs, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί εκτός έδρας στις 29 ή 30 του μήνα.
Τα ζευγάρια του γ΄ προκριματικού γύρου, είναι τα εξής:
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) – Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) – Αλκμάαρ (Ολλανδία)
Γάνδη (Βέλγιο) – Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου
Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) – Μόλντε (Νορβηγία)
Ομόνοια (Κύπρος) – Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Μίντιλαντ (Δανία) – Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – Ντιναμό Μπρεστ (Λευκορωσία)

ert.gr