Ο ΠΑΟΚ έχασε την πρώτη μάχη από τη Μίντιλαντ στη Δανία με 1-0, όχι όμως και την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς έχει τη ρεβάνς της Τούμπας την Πέμπτη (24/2) παρουσία του κόσμου του για να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να πάρει τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Η ομάδα του Λουτσέσκου που αγωνίστηκε χωρίς τον ηγέτη της, Γιασμίν Κούρτιτς στη Δανία, γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 15 παιχνίδια, καθώς πλήρωσε ένα κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας της στο πρώτο μέρος.

Εν γένει ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά, είχε λιγοστές φάσεις, ελάχιστες τελικές προς την εστία των Δανών που έδειξαν παρά την αγωνιστική απραξία να είναι περισσότερο φρέσκοι. Προς το τέλος της αναμέτρησης μάλιστα ο δικέφαλλος στάθηκε και τυχερός αφού θα μπορούσε να γίνει το 2-0 και η υπόθεση πρόκριση αρκετά δύσκολοι καθώς οι Δανοί είχαν δοκάρι στο 88' με τον Τσαρλς.

Δεν σκόραρε ο ΠΑΟΚ, το έβαλε η Μίντιλαντ

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος όταν στο 18' ο Ζίβκοβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Όλαφσον να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στην επόμενη φάση της αναμέτρησης, στο 20', οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Εβάντερ έκανε ωραία αλλαγή παιχνιδιού προς τον Άντερσον ο οποίος είχε δει τον κενό χώρο στα αριστερά της άμυνας, μπήκε στην περιοχή έκανε το κοντρόλ και το όμορφο πλασέ για να νικήσει τον Πασχαλάκη και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Γκολ: 20' Άντερσον

Κίτρινες: 73' Ονιεντίκα/36' Μιτρίτσα, 41' Σβαμπ,

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Όλαφσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Άντερσον, Σίστο (82' Μαρχόνι), Ονιεντίκα, Εβάντερ (61' Μέγερ), Ντιρ (61' Παουλίνιο), Ίσακσεν (69' Τσαρλς), Μπρουμάντο (69' Λιντ).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκη, Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79' Ελ Καντουρί), Τσιγγάρα, Σβαμπ (69' Βιεϊρίνια), Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (79' Σοάρες), Μίτριτσα (46' Μπίσεσβαρ), Άκπομ (84' Τσόλακ).

sport24.gr