Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να πάρει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-2 από την Κράσνονταρ στη Ρωσία, κι ενώ είχε προηγηθεί.
Ωστόσο, στον Δικέφαλο αρκεί ένα γκολ και το «μηδέν» παθητικό στη ρεβάνς της Τούμπας, την επόμενη εβδομάδα, για να πανηγυρίσει την πρώτη πρόκριση της Ιστορίας του στα γκρουπ της κορυφαίας διοργάνωσης στη «Γηραιά Ήπειρο», σε επίπεδο συλλόγων.
Μόλις στο πέμπτο λεπτό ταν η ελληνική ομάδα  κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κάϊο, σε σουτ του Σβαμπ. Το πέναλτι υποδείχθηκε με την χρήση του VAR δυο λεπτά αργότερα, αλλά ο Δημήτρης Πέλκας έκανε κακή εκτέλεση κι έδωσε την ευκαιρία στον Σοφόνοβ να αποκρούσει.
Στο 33΄, όμως, ο αρχηγός του Δικέφαλου «εξιλεώθηκε», όταν με έξυπνη κίνηση στην αντίπαλη περιοχή, από παράλληλη πάσα του Α. Ζίφκοβιτς, πλάσαρε κι άνοιξε το σκορ βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού (0-1).
Η Κράσνονταρ ανέβασε ρυθμούς μετά το «σοκ» και στο 38΄, από δυνατό μαρκάρισμα του Γιαννούλη πάνω στον Καμπελά, πήρε πέναλτι που εκτέλεσε επιτυχώς ο Κλάεσον για να ισοφαρίσει (1-1).
Ο ΠΑΟΚ, με έξυπνη τακτική κρατούσε άνετα το ρυθμό και στο 68΄ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν το πλασέ του Ελ Καντουρί έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της ρωσικής εστίας, ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε ούτε ο Πέλκας να την προωθήσει στα δίχτυα.
Τελικά στο 70΄ ο Καμπελά διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του με κοντινό πλασέ, μετά από ενέργεια του Πετρόφ και ψηλοκρεμαστή  ασίστ του Μπεργκ.

naftemporiki.gr