Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε με ήττα το φετινό Champions League, χάνοντας από την Πόρτο -όπως στο «Ντραγκάο»- με 2-0 στο Φάληρο, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου.
Παρόλα ταύτα θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι του και το νέος έτος, στο Europa League, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι έπραξε το καθήκον προς την ιστορία της και το fair play, νίκησε (3-0) τη Μαρσέιγ κι έκανε, ακούσια, το χατίρι στον πρωταθλητή Ελλάδας, που τερμάτισε τρίτος στο γκρουπ και θα βρεθεί στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Κατώτερος των περιστάσεων και των απαιτήσεων του αγώνα, έστω κι αν τελικώς δεν το πλήρωσε, ο Ολυμπιακός σπατάλησε τα πρώτα 45 λεπτά σε ένα ανούσιο παιχνίδι, μακριά από τα στάνταρντς που έχουν συνηθίσει οι «ερυθρόλευκοι» στα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους.
Και όχι μόνο, αφού το πάθημα στη Μασσαλία, που τους κόστισε μια «τζάμπα» ήττα, δεν τους έγινε μάθημα. Στο παιχνίδι με τη Μαρσέιγ οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν «δωρίσει» δύο πέναλτι, με αποτέλεσμα το 1-0 υπέρ τους να μετατραπεί σε 2-1, όσο κι αν είχαν δίκιο οι φωνές τους στη δεύτερη περίπτωση.
Tη… σκυτάλη από Σισέ και Ραφίνια πήρε ένας άλλος αμυντικός και μάλιστα πολύ έμπειρος, ο Χολέμπας, ο οποίος στο 7ο λεπτό και σε «στημένη μπάλα» έκανε άλμα με τα χέρια υψωμένα, βρήκε την μπάλα, VAR και Μπριχ απεφάνθησαν παράβαση και από το 10o λεπτό, μετά την εκτέλεση του Οτάβιο, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ.
Ο Ολυμπιακός είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να απαντήσει άμεσα αλλά τη σπατάλησε άδοξα ο Μασούρας πέντε λεπτά μετά το 0-1, όταν με εξαιρετική μπαλιά ο Μπουχαλάκης τον έβγαλε αμαρκάριστο απέναντι στον Ντιόγκο Κόστα, αλλά ο διεθνής επιθετικός σούταρε βεβιασμένα πάνω από το δοκάρι.
Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ουδέν αξιόλογο καταγράφηκε, με τον Μαρτίνς να βλέπει το πρόβλημα που είχε η ομάδα του στη δημιουργία και να περνά νωρίς-νωρίς (για τις συνήθειές του) τον Φορτούνη στη θέση του Καμαρά, στο 35΄.
Σε συνδυασμό με την είσοδο και του Ραντζέλοβιτς στο 46΄ ο Ολυμπιακός έγινε πιο κινητικός, ανέβασε λίγο την απόδοσή του, κι έχασε μια νέα μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στο 1-1, όταν στο 54΄ ο Φορτούνης βρήκε ωραία τον Ελ Αραμπί, αλλά το πλασέ του Μαροκινού πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η αγωνιστική αναλαμπή ήταν πρόσκαιρη όπως αποδείχθηκε, καθώς όχι μόνο δεν υπήρξε συνέχεια αλλά στο 77΄ η Πόρτο διπλασίασε με τον Ουρίμπε, που είχε μπει αλλαγή και δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο επιρρεπής στις κόκκινες κάρτες Σεμέδο (με δεύτερη κίτρινη), ενώ κάρτες απόψε συμπλήρωσε και ο Ραφίνια, που θα λείψει από το πρώτο παιχνίδι του Europa League.

naftemporiki.gr