Τέσσερα παιχνίδια δίχως νίκη ήταν πολλά για τον πρωτοπόρο Βόλο, που γύρισε την Κυριακή (17/3) στο δρόμο των επιτυχιών, κερδίζοντας εύκολα τη Σπάρτη με 3-0 για την 22η αγωνιστική της Β' Εθνικής.
Μάλιστα, οι «κυανέρυθροι» με 48 βαθμούς ξέφυγαν στο +8 από τον δεύτερο της κατάταξης Απόλλωνα Λάρισας και προφανώς κρατούν την τύχη στα χέρια τους για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, την ίδια ώρα που οι Λάκωνες με 15 πόντους παραμένουν πάνω μόνο από τον Αιγινιακό.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Πίτου Γκαρσία άνοιξε το σκορ στο 8' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να γράψει το 2-0 ο Καρρίκι με σουτ στο 41ο λεπτό.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Φράγκος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 83'
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ματσούκας του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας με βοηθούς τον Γούτα του Συνδέσμου Χαλκιδικής και τον Σκορδίλη του Συνδέσμου Κέρκυρας.
ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Πίτκας, Ντεντάκης, Πέντα, Ρούσσος, Κότο, Καρρίκι, Δόρης, Κόκας, Πίτου Γκαρσία (Λούκας Γκαρσία), Ηλιόπουλος, Μάντζης (Φράγκος).
ΣΠΑΡΤΗ (Παναγιώτης Αποστολάκος): Σφέτσος, Γκιάτας, Καλούσης, Φραγκούλης, Νάτσης, Ντούσκας, Τιεντσέ, Βαλμάς, Ζαχαριουδάκης, Κρασνίκι (75′ Ρόμο), Δαδάκος (55′ Λώλος).

Απόλλων Λάρισας - Καραϊσκάκης 0-1

Πολύ σημαντική νίκη πήρε η Α.Ε. Καραϊσκάκης την Κυριακή (17/3), επικρατώντας εκτός έδρας του Απόλλωνα Λάρισας με 1-0 για την 22η αγωνιστική της Β' Εθνικής και κάνοντας βήμα παραμονής.
Οι Αρτινοί έφτασαν τους 28 βαθμούς κι έπιασαν στη 10η θέση τη Δόξα Δράμας, όντας στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τους Θεσσαλούς από την πλευρά τους να διατηρούνται στη 2η θέση με 40 πόντους, νιώθοντας όμως πολύ κοντά τους τον Απόλλωνα Πόντου και την Παναχαϊκή, που ακολουθούν στους 39.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 19', με τον Λούκας Ράμος να κάνει την προβολή μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μπραμπίγια και την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι.
Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και στο 44' ο Τζιώρας με κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Παναγιώτου, ενώ στο 47' ο Μέλκα κράτησε το 0-1, εξουδετερώνοντας το σουτ του Τασιούλη από καλή θέση.
Τρία λεπτά αργότερα ο Τζιώρας έπιασε ωραίο γυριστό σουτ εντός περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μαντζάρης απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Μπαντέ, στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πουλικίδης του Συνδέσμου Δράμας με βοηθούς από τον ίδιο Σύνδεσμο τους Τσακίρη και Κουβαλάκη.
Κίτρινες: Λούκας Ράμος, Γκουντρουμπής - Καπίας, Παπανίκου.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Μαντζάρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Καρατάσιος (71' Γαρυφαλλόπουλος), Χατζής, Λούκας Ράμος, Πολέτο (52' Μαρκολίνο), Τασιούλης (84' Κοντοές), Μπραμπίγια, Γκουντρουμπής.
Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Μέλκα, Παπανίκου, Παναγιώτου, Καπίας, Χρούσιελ, Παντίδος, Ψιάνος, Χούσος, Βουκμίροβιτς (88' Κάκκο), Ροντρίγκεθ, Τζιώρας (83' Μπαντέ).

a-sports.gr