Τελικά… τελικός. Επειτα από τρεις αναβολές ΑΕΚ και Ολυμπιακός –εκτός απροόπτου – θα διεκδικήσουν απόψε (21.00) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου το τρόπαιο του Κυπέλλου.
Μια αναμέτρηση που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχε διεξαχθεί στα τέλη Μαΐου, μεταφέρθηκε αρχικά στις 26 Ιουλίου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ στη συνέχεια αναβλήθηκε ξανά, καθώς υπήρξε πρόβλημα με το γήπεδο που θα φιλοξενούσε το παιχνίδι. Ετσι ορίστηκε  για τις 30 Αυγούστου, όπου αναβλήθηκε για ακόμα μία φορά, καθώς υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού σε παίκτη του Ολυμπιακού.
Εχοντας, λοιπόν, περάσει από σαράντα κύματα, ο τελικός που πλέον μοιάζει περισσότερο με αγγαρεία θα γίνει απόψε, σε ένα γήπεδο που πριν από μερικά χρόνια –με παρουσία οπαδών– είχαν σημειωθεί τα πιο σοβαρά επεισόδια των τελευταίων ετών.
Η ΑΕΚ ίσως να «καίγεται» λίγο παραπάνω για την «κούπα», καθώς  προέρχεται από μια κακή σεζόν και το Κύπελλο θα αποτελέσει ένα είδος εξιλέωσης, ενώ θα δώσει και ώθηση για αυτή που ξεκινά. Για τον Ολυμπιακό το νταμπλ θα είναι η επισφράγιση μιας εξαιρετικής χρονιάς τόσο εντός συνόρων όσο και εκτός. Παράλληλα, θα τον ξαναβάλει στη «χρυσή βίβλο» έπειτα από μία απουσία πέντε ετών. Για να φτάσουν στον τελικό, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, ενώ είχε ηττηθεί με 3-2 στην Τούμπα, ενώ η ΑΕΚ χρειάστηκε την παράταση, για να ξεπεράσει τον Αρη που μέχρι το 90ό λεπτό της ρεβάνς είχε στα χέρια του το εισιτήριο, προηγούμενος με 2-0. Τελικά η Ενωση μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις, πήγε το ματς στο έξτρα τριαντάλεπτο και εκεί διαμόρφωσε το τελικό 2-2 που την έστειλε για 5η σερί χρονιά στον τελικό όπου μετρά μία νίκη επί του Ολυμπιακού (’15-’16) και τρεις σερί ήττες από τον ΠΑΟΚ.
Η αποψινή είναι η 8η φορά που ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό. Τις προηγούμενες επτά φορές η Ενωση πανηγύρισε τέσσερις κατακτήσεις, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» τρεις. Από όλα αυτά τα ματς, αλησμόνητο έχει μείνει εκείνο της περιόδου 2008-09, όπου οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 4-4 (3-3 κ.α.) και χρειάστηκε να εκτελεστούν συνολικά 34(!) πέναλτι για να πάρει τελικά την κούπα ο Ολυμπιακός.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ