Όταν η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ το 2018 θα είχε pregame show με ζωντανή μουσική από την Dua Lipa, πολλοί εξέφρασαν τις ενστάσεις και την ανησυχία τους. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις πριν από μεγάλους αγώνες αποτελούν τον κανόνα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αφού οι ΗΠΑ πρωτοστατούν σε τέτοιες ιδέες. Αρκετοί θεώρησαν ότι το ποδόσφαιρο μπαίνει σε έναν διαφορετικό κύκλο εμπορευματοποίησης και ακόμη περισσότεροι οπαδοί σε όλη την Ευρώπη έβλεπαν εκείνον τον τελικό του Κιέβου με εντελώς διαφορετικό μάτι.

Αν τότε η ΟΥΕΦΑ ανησυχούσε ότι άλλη μία νέα ιδέα της ίσως δεν είχε επιτυχία, εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να το σκέφτεται καν. Πάνω από 30 χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ έκαναν το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου να δονείται καθώς εκείνοι χοροπηδούσαν στις κερκίδες υπό τους ήχους του «OneKiss» της τραγουδίστριας. Κάπως έτσι ξεκίνησε μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης μεταξύ των scousers του Kop και της Dua Lipa, η οποία σήμερα κατέχει τον τίτλο της «επίτιμης οπαδού της Λίβερπουλ»!

Η σχέση ομάδας και τραγουδίστριας έχει σφυρηλατηθεί τόσο έντονα, που όταν φέτος η Λίβερπουλ κατέκτησε το League Cup αρχικά και το FA Cup πριν από λίγες ημέρες, το ιστορικό Γουέμπλεϊ δονήθηκε και πάλι από τους ήχους του «One Kiss». Ειδικά το τρόπαιο του τελικού Κυπέλλου κόντρα στην Τσέλσι, έπειτα από έναν έντονο συναισθηματικά και σωματικά αγώνα μέσα στο γήπεδο και στις online πλατφόρμες -όπως αυτή της Betsson Ποδόσφαιρο στοίχημα, ενός από τους σημαντικότερους στοιχηματικούς παρόχους της αγορά- πανηγυρίστηκε πολύ πιο έντονα. 

Το Κίεβο κέρδισε μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των οπαδών της Λίβερπουλ επειδή δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι. Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη τη βραδιά άφησε «πικρή γεύση» στην αγγλική ομάδα και τον κόσμο της, όμως στη Μαδρίτη το 2019 πήρε το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στην Τότεναμ και τώρα βρίσκεται μπροστά της η ευκαιρία για εκδίκηση. Ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι κόντρα στη «βασίλισσα της Ευρώπης» θα φέρει αναμνήσεις από την ουκρανική πρωτεύουσα. Τότε το Κίεβο ήταν ένα μακρινό ταξίδι για τους οπαδούς και ελάχιστοι είχαν ταξιδέψει ως τον Δνείπερο ποταμό.

Εκείνο το βράδυ όμως ήταν διαφορετικό, καθώς χιλιάδες οπαδοί έκαναν το μεγάλο ταξίδι και γέμισαν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Κάποιοι πήραν το τρένο για την Πολωνία, άλλοι εφηύραν εναλλακτικές διαδρομές με αεροπλάνο μέσω Λευκορωσίας και Εσθονίας. Οι πιο θαρραλέοι ταξίδεψαν πάνω από 2000 χιλιόμετρα με λεωφορείο, ξεκινώντας τρεις μέρες πριν το ματς, φτάνοντας στο γήπεδο έξι ώρες πριν τη σέντρα και αναχωρώντας δύο ώρες μετά για το ταξίδι της επιστροφής! Αρκεί να βρίσκονταν δίπλα στην ομάδα τους…

Αυτοί που διέμειναν όμως στο Κίεβο, έστω και για ένα βράδυ, είχαν να λένε για τη φιλοξενία των ντόπιων, πολλοί εκ των οποίων άνοιξαν τα σπίτια τους για να κοιμήσουν τους Άγγλους. Τα ξενοδοχεία της πόλης δεν άντεχαν τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών και ο δημοσιογράφος Κρις Γουίλιαμς περιγράφει όσα έζησε, σαν οπαδός της Λίβερπουλ εκείνη τη μέρα: «Μείναμε στο σπίτι της Κατρίνα, μίας υπέροχης γυναίκας που ζούσε μαζί με το γιο της στα περίχωρα του Κιέβου. Πριν καν πάμε στο σπίτι της, επέμεινε να μας υποδεχτεί στον σταθμό του τρένου και κυριολεκτικά μάς προϋπάντησε περιμένοντας στην αποβάθρα. Μας οδήγησε στην πόλη, μας έδειξε πού να πάμε, πού να κάνουμε συνάλλαγμα, μας γέμισε συμβουλές και την επομένη του τελικού μάς έκανε το τραπέζι, πριν μας αποχαιρετίσει πάλι στην αποβάθρα του σταθμού τρένων.

Ο Γουίλιαμς παραμένει ακόμη και σήμερα σε επαφή με την Κατρίνα: «Της έστειλα φωτογραφίες από το Γουέμπλεϊ και τις μοιράστηκε σε ένα ουκρανικό κανάλι του telegram». Το μήνυμα κάθε οπαδού της Λίβερπουλ που βρέθηκε τότε στο Κίεβο ήταν ίδιο… Όλοι είχαν να πουν πόσο εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά της πόλης, την αρχιτεκτονική και τη ζεστασιά των κατοίκων της. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στην καρδιά της Λίβερπουλ βρίσκεται ένα κομμάτι του Κιέβου και κάθε επιτυχία της ομάδας πανηγυρίζεται υπό τους ήχους της Dua Lipa και με ουκρανικές σημαίες στις κερκίδες. Η σχέση Λίβερπουλ και Κιέβου έχει πλέον δοκιμαστεί και δύσκολα θα χαλάσει στο μακρινό μέλλον.