Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και το επιβεβαίωσε στην Οστράβα (WTA 500). Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 12 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε στον ημιτελικό της Πολωνέζας Ιγκα Σβιόντεκ (νο. 6), και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο στην καριέρα της μετά τo Ραμπάτ το 2019.

Μπαίνει στο Τοπ-10 η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 7-5) της 20χρονης Σβιόντεκ κι έκλεισε θέση για τον τρίτο τελικό στην καριέρα της (έχει παίξει και στο Σαν Χοσέ το 2018), όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Πέτρα Κβίτοβα ή Ανέτ Κονταβέιτ. Αν μάλιστα φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου, τότε εκτός από τον τίτλο θα κάνει και ρεκόρ καριέρας καθώς θα ανέβει στο νούμερο 9 στον κόσμο. Θα μπει δηλαδή για πρώτη φορά στο Τοπ-10 των τενιστριών (αυτό θα συμβεί ακόμη κι αν η Κονταβέιτ αποκλείσει την Κβίτοβα)! Η Μαρία νίκησε για έβδομη φορά εφέτος σε δέκα αγώνες αντίπαλο από το Τοπ 10, ενδεικτικό πως πλέον είναι τενίστρια... δεκάδας.

Το έδειξε άλλωστε και στο πρόσφατο US Open όπου πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις φτάνοντας μέχρι και τον ημιτελικό ενός Grand Slam, του δεύτερου εφέτος καθώς είχε αγγίξει τον τελικό και στο Roland Garros.

Παράλληλα, με τη νίκη της η 26χρονη τενίστρια έκανε ένα ακόμα βήμα προς το WΤA Finals, που είναι και ο τελευταίος μεγάλος της στόχος για τη φετινή σεζόν.

ethnos.gr