Νέα ανατροπή από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, αυτή την φορά για το ντέρμπι της Super League, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, που είχε διακοπεί στο 70ό λεπτό λόγω επεισοδίων.
Το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας δικαίωσε τον Ολυμπιακό στην προσφυγή που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης και κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ των «ερυθρόλευκων», ενώ αποφάσισε να αφαιρεθούν πέντε βαθμοί από τον Παναθηναϊκό.
Να υπενθυμιστεί ότι ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας είχε αποφασίσει τη συνέχισε του αγώνα από το σημείο που διακόπηκε, με τους Πειραιώτες να καταθέτουν προσφυγή και να δικαιώνονται!
Η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε να πάρει το ματς στα χαρτιά ο Ολυμπιακός με 3-0 και τους τρεις βαθμούς, οπότε δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος πλησίασε στο -5 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (69 έναντι 74).
Ο Παναθηναϊκός κρίθηκε ότι είχε την απόλυτη ευθύνη για τη διακοπή του ντέρμπι, οπότε του αφαιρέθηκαν άλλοι δύο βαθμοί, εκτός του -3 που ήταν δεδομένο από την πρωτόδικη απόφαση και την τιμωρία λόγω των επεισοδίων. Συνολικά του αφαιρούνται 5 βαθμοί, που θα εκπέσουν από το φετινό βαθμολογικό πίνακα.
Οι πράσινοι θα πέσουν έτσι στους 33 πόντους και στην 9η θέση, στο +5 δηλαδή από τον ΟΦΗ που είναι στην 13η θέση, ενώ όπως έγινε γνωστό από τους «πράσινους» θα προσφύγουν την απόφαση σε τρίτο βαθμό, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.
Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός έχει εκτίσει ποινή κεκλεισμένων των θυρών με τον Άρη και τον ΟΦΗ, ενώ πλήρωσε πρόστιμο 99.500 ευρώ.

naftemporiki.gr