Ο ΟΦΗ πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό στο Αλκαζάρ επικρατώντας 1-0 της ΑΕΛ για την 5η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Ντε Γκούζμαν, ο οποίος σκόραρε στο 33ο λεπτό έπειτα από ασίστ του Κοροβέση.

Οι Κρητικοί με αυτό το αποτέλεσμα έφτασαν τους 28 πόντους, τέσσερις περισσότερους από την ουραγό ΑΕΛ και έναν από τον Παναιτωλικό που βρίσκεται στην 13η θέση. Έτσι, οι Κρητικοί έχουν προβάδισμα στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΝΤΕ ΓΚΟΥΖΜΑΝ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ

Το προβάδισμα στην αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΟΦΗ πήραν οι Κρητικοί στο 33ο λεπτό του παιχνιδιού. Ο Κοροβέσης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντε Γκούζμαν κινήθηκε μέσα στην περιοχή, πήρε φόρα και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με καλό ρυθμό και τον ΟΦΗ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων γράφοντας και τις πρώτες τελικές. Ωστόσο, έπειτα από το 10' οι βυσσινί πήραν μέτρα στο γήπεδο θέλοντας να πιέσουν τους Κρητικούς.

Έπειτα από το γκολ του Ντε Γκουζμάν, η ΑΕΛ έψαξε την ισοφάριση απειλώντας τον ΟΦΗ. Στο 41ο λεπτό είχε μία πάρα πολύ καλή στιγμή. Ο Ακούνια εκτέλεσε φάουλ εκτός περιοχής απευθείας, με τον Βάτερμαν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε έως το φινάλε του ημιχρόνου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠ' ΤΟΝ ΟΦΗ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ΑΕΛ θέλησε να κρατήσει την μπάλα και να απειλήσεις τους Κρητικούς, οι οποίοι πίεζαν ψηλά. Στο 57' ο ΟΦΗ έχασε καλή ευκαιρία με τον Σαρδινέρο να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε σέντρα του Κοροβέση.

Στο 60ο λεπτό ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Κοροβέση από τον Μπέρτο στην περιοχή. Αφού έλεγξε τη φάση στο μόνιτορ πήρε πίσω την απόφασή του κρίνοντας ότι η προβολή έγινε στην μπάλα.

Ο ΟΦΗ διαχειριζόταν το παιχνίδι έχοντας μία πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Οι Κρητικοί πίεζαν ψηλά θέλοντας να φύγουν στην κόντρα, ενώ δύσκολα οι βυσσινί πατούσαν στην περιοχή του Βάτερμαν.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΔΕΚΑ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Όσο κυλούσαν τα λεπτά η ΑΕΛ πίεζε με τον Ακούνια να μην μπορεί να ευστοχήσει με σουτ μέσα από την περιοχή. Οι Κρητικοί έμειναν με δέκα παίκτες στο 85'. Ο Γιαννούλης έκανε προβολή στον Γλυνό, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει αρχικά κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, μετά από εξέταση στο VAR η απόφαση άλλαξε σε κόκκινη. Μάλιστα, με δέκα παίκτες έμειναν και οι φιλοξενούμενοι αφού ο Γλυνός τραυματίστηκε και η ΑΕΛ είχε κλείσει τις αλλαγές της.

Η ΑΕΛ γέμισε την περιοχή του ΟΦΗ προς το φινάλε, αλλά δεν κατάφερε να βρει την απάντηση που χρειαζόταν. Η ομάδα του Νιόπλια έκανε ό,τι χρειαζόταν για να υπερασπισθεί το προβάδισμα της και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Κρητικούς να πανηγυρίζουν σπουδαία νίκη.

sport24.gr