Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία στους δρόμους για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς και αστυνομικοί υπηρεσιών που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος που λόγω του κορωνοϊού είναι ανύπαρκτο, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε πάντως ότι 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στον Έβρο και 1.500 στα νησιά και σημείωσε ότι όσοι αστυνομικοί επιστρέψουν από τις παραπάνω περιοχές θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιτήρησης των μέτρων.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρατήρησε ότι οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειονότητα τηρούν του κανόνες, τούς αξίζει έπαινος, είναι υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους. Σε γενικές γραμμές στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει συμμόρφωση στα μέτρα ανέφερε, προσθέτοντας πως στην ύπαιθρο τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά, λόγω αγροτικών εργασιών κλπ.
Σε ό,τι αφορά τον Έβρο τόνισε ότι «ξεκινάμε την κατασκευή του φράκτη» και πρόσθεσε ότι οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή.

naftemporiki.gr